praag-winterpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-moldaukarelsbrug-praagpraag-karelsbrug-foto-dennis-faro

Italiaanse foodhall

De Italiaanse foodhall in Praag is volgestouwd met Italiaanse kazen, salami's, tomaten, verse kruiden, wijn en nog veel meer. Het is veel meer dan een foodhall waar je Italiaanse produkten koopt: het is een stukje ItaliŽ in Praag. Je hebt een beetje initiatief nodig om de Italianse wijn- en foodhall te vinden omdat 'ItaliŽ in Praag' niet in het toeristische centrum van de stad is maar in de wijk SmŪchov.†

Praag_Italiaanse_wijnmarkt_1.JPG

Italiaanse foodhall
De Italiaanse foodhall is veel meer dan een winkel met levensmiddelen. Het is een enorme winkel vol Italiaanse delicatessen; van olijven, paddestoelen en truffels tot wijn en natuurlijk limoncello. Naast het winkelgedeelte is er een grote hal met een reeks kraampjes. Hier bestel je pasta, pizza of waar je maar trek in hebt. Dan ga je aan een van de lange gemeenschappelijke tafels lekker zitten eten. Natuurlijk met een Italiaans wijntje erbij en na afloop een Italiaanse espresso. Bij de Italiaanse bakker in een derde ruimte sla je brood en Italiaanse 'dolce' in. Of je neemt een take-away maaltijd voor thuis. In het weekend gonst het hier van de juiste Italiaanse 'emozione'.

Van oudsher is de buurt waar de foodhall ligt een arbeiderswijk, maar de wijk is nu geliefd om te wonen omdat de huizenprijzen nog steed redelijk zijn. De Staropramen Brouwerij is hťt gezicht van dit verleden (zeker doen: rondleiding en proeverij). Wanneer je van communistiche architectuur houdt, breng dan een bezoekje aan het treinstation van Smichov. Zo lelijk dat het bijna mooi is.

Adres: Italiaanse Wijn en Foodhall, StrakonickŠ 948/1, Praag 5
Openingstijden: 7 dagen per week van 09.00 tot 21.00 uur

Delicatessen uit Rusland
Ook in de wijk Smichov is Azbuka Chuti, een winkel vol Russische specialiteiten en veel kleiner dan de Italiaanse foodhall. Wanneer je zin hebt in lekker buitenlands eten en even wat minder toeristen wil zien, is deze Russische specialiteitenwinkel zeker de moeite waard. Veel Russisch sprekende klanten die hier komen voor de kaviaar en de wijn uit de Krim en GeorgiŽ.

Adres: Azbuka Chuti, Stefanikova 18/25, Praag 5
Openingstijden: maandag t/m vrijdag 09.00-20.00 uur, zaterdag 09.00-14.00 uur, zondag 17.00-20.00 uur

Delicatessen uit binnen- en buitenland
Blijf je liever wat dichter bij huis, breng dan een bezoekje aan Svacek, een van de grootste deli's in Praag. Koop hier allerhande lekkernijen zoals gedroogde ham, vleeswaar, salami uit ItaliŽ, Frankrijk, Spanje en BosniŽ, ook een uitgebreid assortiment kaas en allerlei soorten melk. Je komt hier ook voor traditionele Tsjechische produkten.

Adres: Delicatessen Svacek, Stefanikova 18/33, Praag 5
Openingstijden: maandag t/m vrijdag 09.00-19.00 uur, zaterdag 09.00-14.30 uur, zondag gesloten

Praag_Italiaanse_wijnmarkt_2.JPGPraag_italiaanse_wijnmarkt_3.JPG

Foto's Marianne Crone

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van TsjechiŽ. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.