praag-moldaupraag-winterpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-karelsbrug-foto-dennis-farokarelsbrug-praag

Pas op: tourist trap!

Creme Caffé il Balcone en restaurant Ve Stare Radnici op de hoek van de Karmelitska straat en de Trziste straat in de wijk Mala Strana zijn twee restaurants waarvan je Ve Stare Radnici moet mijden als de pest omdat dit een 'TOURIST TRAP' van de hoogste soort is, terwijl je bij de ander gerust naar binnen kunt gaan zonder ook maar één kroon te veel te betalen. Maar let op, want de twee zijn moeilijk uit elkaar te houden!

Zelfs de beoordelings-site Tripadvisor maakt geen verschil in recenties tussen Creme Caffé il Balcone en Ve Stare Radnici. Daardoor staan lovende en afkeurende recensies door elkaar. Dit komt omdat het adres van beide restaurants hetzelfde is; Karmelitska straat 27.

Praag_stare_radnice_3.JPG                   Ve Stare Radnice - Tourist trap!!!

Ve Stare Radnici
Ve Stare Radnici is te herkennen aan de bakjes chips op iedere tafel. Een leuke geste zul je denken maar ze worden in rekening gebracht! De locatie kan niet beter, vlakbij de Burcht en de Karelsbrug. Bovendien is dit een heel gezellig hoekje dat zeer uitnodigend is om even iets te drinken of te eten. Zodra je de kaart ziet weet je eigenlijk al dat er iets mis is; er staan alleen gerechten op en geen prijs! Je moet dan ook niet vreemd opkijken wanneer je voor 2 bier CKZ 500 (€18) betaalt. Dat is ongeveer 10x teveel. Wanneer je een maaltijd bestelt, betaal je 50 CKZ cover charge per persoon. Dat is bijna €2 p.p.

Praag_stare_radnice_1.JPG                  Creme Caffe il Balcone met normale prijzen

Creme Caffé il Balcone
Creme Caffé il Balcone grenst aan Ve Stare Radnici. Let op dat je op het juiste terrasje gaat zitten! Hier kom je voor koffie en een Italiaanse maaltijd tegen normale prijzen. Let op! De ijscounter is van het afzettersrestaurant en je betaalt €1,75 voor een behoorlijk klein bolletje ijs. Il Balcone serveert ook ijs, maar bestel dat bij het bedienend personeel.

Aanbevolen
Verderop in de Karmelitska straat zijn nog meer restaurants die je gerust kunt proberen zonder afgezet te worden:
Pivnice Pod Petrinem
Ferdinanda
Carmelita

En als je toch in de buurt bent, loop dan even de Maria Victoriakerk  binnen om te kijken welke kleertjes het kindje Jezus vandaag draagt.

Praag_stare_radnici_2.JPG                  Tourist Trap! Geen prijzen op de menukaart

foto's Marianne Crone
  

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.