praag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-winterpraag-moldaukarelsbrug-praagpraag-karelsbrug-foto-dennis-faro

Budget-vriendelijk restaurant met twintig soorten pizza

Ristorante Carmelita is budget-vriendelijk Italiaans restaurant in Praag met twintig soorten pizza plus pasta, salades, risotto en Italiaanse wijn. Een ware verleiding voor toeristen die op zoek zijn naar een budget-vriendelijk restaurant in het centrum van Praag. Ristorante Carmelita is altijd druk bezocht, vooral tijdens de lunch wanneer zakenlieden en kantoorpersoneel een pizzaatje komen eten. Ook al is het druk, er is altijd een plaatsje te vinden binnen of op het zomerterras. Loop de trap af en je ziet hoe de pizzas in een houtoven gebakken worden, helemaal volgens Italiaans recept.

Praag_Carmelita_in_praag.jpg
Budgetvriendelijk Italiaan restaurant
Budgetvriendelijk Italiaans restaurant Carmelita is gespecialiseerd in pizza. Je kunt voor eenvoudig gaan, pizza met tomaat, kaas en basilicum of voor heel uitgebreid, met room, kaas, salami, spinazie, ei en chili pepers. Of toch maar liever pasta?

Op het menu prijken heerlijke gerechten als carpaccio classico en formaggi misti, tomaten-minestrone soep, Spaghetti agli scampi en gnocchi alla toscana en ook vleesgerechten als biefstuk met geroosterde asperges en gemarineerde spare ribs geserveerd met knoflookpizza.

Wees gewaarschuwd; de salades zijn groot, bestel er één hooguit twee afhankelijk van met hoeveel personen je bent. Een groot glas Pilsner Urquell, de Koning van de Tsjechische bieren, smaakt er uitstekend bij. Neem huisgemaakte limonade als je voor iets non-alcoholisch gaat, gember-munt is een echte aanrader! Vraag naar het lunchmenu wanneer dat niet op tafel ligt. Van 12.00 tot 14.00 uur kun je van speciale lunchprijzen profiteren.

Bereikbaarheid en locatie
Budgetvriendelijk Italiaans restaurant Carmelita ligt aan de voet van de Petrin Heuvel in de wijk Mala Strana in het centrum van Praag. Het zuster-restuarant van Carmelita is Tex-Mex Cantina, Ujezd straat 28, met gerechten uit de pittige Mexicaanse keuken. Loop vooral even binnen in de Maria Victoria kerk om te kijken naar een beeldje van het Kindje Jezus dat elke dag andere kleertjes draagt.

Adres: Ristorante Carmelita, Ujezd 31, Praag 1
Openingstijden Dagelijks 11.00-23.00

Tram 12, 20 en 22 – halte Hellichova

foto Marianne Crone

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.