praag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-moldaukarelsbrug-praagpraag-winter

Gyros, pizza en vegetarische gerechten

Wat jammer! Zelena Kuchyne, de Groene Keuken, heeft plaats moeten maken voor Palanok Riva Gyros, een pizza en gyros restaurant. Ondanks een groeiende vraag naar vegetarische restaurants in Praag heeft de Groene Keuken het niet gehaald. Het was een echte aanrader maar wanneer pizza je lievelingsgerecht is, is Riva Bistro een goede keuze, ook voor pasta. Deze eetgelegenheid ligt buiten het centrum van Praag en heeft dus geen toeristenprijzen. Ook geen toeristen, maar wel studenten, want de medische faculteit van de universiteit van Praag zit om de hoek.

Praag_zelena_kuchyne_praag.JPG

Let op: ZELENA KUCHYNE IS GESLOTEN en heet nu Palanok Riva Gyros Restauran!

Bij binnenkomst zou je kunnen denken dat alle tafeltjes bezet zijn, loop het trapje af want beneden is een zee aan ruimte – drie aaneengeschakelde keldervertrekken. Deze kelder is niet een grauwgrijs hol, maar een ruimte met rood-roze steenkleurige muren, ronde tafeltjes langs de muur met plaats voor twee tot drie personen, dus lekker intiem. Voor grotere gezelschappen zijn er lange tafels met banken als zitplaats. Mochten alle kleine tafeltjes vol zijn, schuif dan aan bij de lange tafels. Dat is de gewoonte in Praag.

Studenten
Het bedienend personeel zijn duidelijk studenten en ook de clientele zijn jonge intellectuelen die medicijnen studeren aan de Karelsuniversiteit in Praag. Lekker en gezond eten gaan in Riva Gyros hand in hand, voeg hierbij een heel vriendelijke prijs en je begrijpt waarom hier altijd mensen zitten te eten.

Vegetarische Restaurants in Praag
Steeds meer vegetarische restaurants openen in Praag. De jongere generatie Tsjechen heeft waarschijnlijk een beetje genoeg van de ongezonde vleesrijke en groente-arme maaltijden die hun ouders en grootouders serveerden. Kijk hier voor vegetarische restaurants in Praag.

Bereikbaarheid en locatie
Palanok Riva Gyros ligt ten zuiden van het centrum van Praag en vlakbij Vysehrad, Praags tweede burcht. Wanneer je iets anders dan toeristisch Praag wilt zien, stap dan op tram 7 naar de halte Zborov Stranicke divadlo en volg dan de wandeling: De ideale communistische woonwijk.

Adres: Palanok Riva Gyros, Svobodova 11, Praag
Openingstijden: Maandag t/m vrijdag 08.00-19.00 uur.

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van Tsjechië. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.