praag-winterpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-karelsbrug-foto-dennis-farokarelsbrug-praagpraag-moldau

Bhojan: Indiaas vegetarisch restaurant

VegetariŽrs hebben het moeilijk in Praag. Vlees staat op nummer 1 in de Tsjechische keuken, groenten zijn bijzaak. Restaurant Bhojan brengt uitkomst: volle borden met vegetarische gerechten, de droom van iedere herbivoor. Thali (lijkt een beetje op een Indonesische rijsttafel) is hun specialiteit. Restaurant Bhojan is populair en loopt snel vol tijdens het lunchuur. Schuif aan bij anderen, want er zijn maar een twintigtal plaatsen. Je treft hier heel weinig toeristen, je maaltijd hier is dan ook typisch Tsjechisch-Indiaas. Alles smaakt authentiek - in de keuken staat een chef uit India.

Praag_bhojan_4.JPGLet op: Restaurant BHOJAN IS PERMANENT GESLOTEN!

Nu is hier gevestigd Piri Bistro gespecialiseerd in burgers, doner en falafel.

Lunchmenu
Tsjechische restaurants hebben altijd een vast lunchmenu, poledni menu. Bhojan is hier geen uitzondering op. Iedere dag staat er een verschillende combinatie van gerechten op het menu. Heb je veel honger, dan neem je 'velke' (groot) menu.†
Dit is een thali die bestaat uit vijf schaaltjes met curry, groenten, linzen, raita en kikkererwten, rijst en parantha (plat brood). Niet zo'n grote eter? Neem dan male (klein) menu dan krijg je maar drie kleine schaaltjes bij de rijst en het brood.

Bhojan gebruikt een nieuwe formule: zelfbedieningsbuffet met keuze uit scherp, dus de echte Indiaase smaak of mild aangepast aan de Tsjechisch-Europese smaak. Betaling gaat per gewicht; 100 g kost 24 Kc en dat is 1 euro.

Snacks en lassi
Om je maal helemaal Indiaas te maken, bestel je lassi, een yoghurt aangelengd met water en vruchtensap. Zoute lassi is heel populair in India maar staat niet op het menu van Bhojan. Je kunt het wel bestellen en het wordt dan vers voor je klaargemaakt. Wanneer je alleen maar een snack wilt eten, neem dan samosa, gefrituurd bladerdeeg gevuld met een mengsel van aardappel, ui en linzen, en best wel vullend. Massala thee smaakt hier uitstekend bij.†

Bereikbaarheid en locatie
Restaurant Bhojan ligt in een gezellige winkelstraat in een woonwijk niet ver van de Letnaheuvel. In deze buurt vind je ook het Veletrzini Palac, Museum van hedendaagse kunst, Dukelskych Hrdinu 170, en het Technisch Museum, Kostelni 42.

Adres: Restaurant Bhojan, Milady Horakove 3, Praag
Tram 1, 2, 25 halte Strossmayerovo namesti †

foto Marianne Crone

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van TsjechiŽ. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.