praag-moldaupraag-winterpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-karelsbrug-foto-dennis-farokarelsbrug-praag

Voordelig eten op station Smichov

Eenvoudig, lekker en goedkoop – dat is een maaltijd in Restaurant Oaza in het Praha-Smichov station. Niet in het centrum van Praag maar in de wijk Smichov. Restaurant Oaza is gespecialiseerd in traditionele Tsjechische gerechten en de Aziatische keuken. Uitstekend adresje voor een lekker ontbijtje of lunch tot 15.00 uur! De stationshal is een glimp van het verleden geheel in socialistisch realisme architectuur.

Praag_restaurace_oaze_(12).JPG

LET OP: RESTAURANT OAZA IS PERMANENT GESLOTEN

De stationshal

Wanneer je van lelijke architectuur houdt, is een bezoekje aan station Praha-Smichov een aanrader - een onooglijk laag gebouw opgetrokken uit grauw beton. De stationshal is geheel in de stijl socialistisch realisme, wat goed te zien is aan de muurschildering. Deze muurschildering toont aan beide uiteinden de grenswacht met mes en geweer die de gelukkige bevolking die aan het oogsten is goed in het oog houdt. Verder doet de stationshal heel ouderwets aan met rijen mensen voor de loketten, een paar winkeltjes met kranten, koffie en iets te eten en veel banken om op de trein te wachten.

Het restaurant
Restaurant Oase is op de eerste verdieping en heeft een prachtig uitzicht op de hal en de muurschildering. Vanaf 11 uur 's morgens komen de eerste eters, vaak spoorpersoneel. Tot 15.00 uur 's middags wordt het lunchmenu geserveerd, een dagelijks wisselend tweegangen menu – soep en een hoofdgerecht. Voor het hoofdgerecht kun je kiezen uit vijf Tsjechische en drie Aziatische gerechten. Zo is er bloemkoolsoep op dinsdag en thaise kip op donderdag. Het menuutje kost 79 Kr (€3). Drink hierbij een glas Pilsner Urquell - de kroon op de maaltijd.

Bereikbaarheid en locatie
Restaurant Oase ligt in de wijk Smichov, het vroegere industriedistrict. Alleen de Staropramen brouwerij herinnert nog aan dit verleden. Ook leuk om te bezoeken in Smichov is de Italiaanse foodhal, Strakonicka 1, waar je lekker Italiaans kunt eten.

Adres: Restaurant Oase, in het stationsgebouw van het Praha-Smichov station, Nadrazni 1
Metro: lijn B, station Smichovske nadrazi

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van Tsjechië. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.