praag-winterpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-moldaukarelsbrug-praag

Buurtrestaurant lekker, veel en voordelig eten

Ga naar een buurtrestaurant wanneer je in Praag bent. Weg van de toeristenmenigte in het centrum, geen toeristenprijzen, wel ondergedompeld in het 'gewone leven in Praag': eten in een buurtrestaurant is een aanrader! Je vindt ze overal, in alle wijken van de stad. Sommige serveren lekkerder eten dan andere dus waar te beginnen? Neem metro lijn A naar station Strasnicka en ga naar restaurant U Slamu, lekker authentiek Tsjechisch eten voor een heel budget-vriendelijke prijs.

Praag_svaty-anny.JPG Buurtrestaurant Praag
Buurtrestaurant U Slamu ligt niet op de toeristenroute in Praag. Je moet zelfs een klein beetje moeite doen om er te komen. Maar wanneer je dit restaurant eenmaal ontdekt hebt, wil je nergens anders meer eten. Lunch is de hoofdmaaltijd voor Tsjechen. Het poledni menu, de lunchkaart met vaste prijs, ligt klaar op tafel, alleen in het Tsjechisch. Dat is geen probleem want het bedienend personeel spreekt een mondje Engels.

Het lunchmenu
Elke dag kun je kiezen uit een aantal gerechten en twee soorten soep. Wat dit restaurant zo speciaal maakt, is dat er ook altijd vier menuutjes zijn die bestaan uit soep én een hoofdgerecht voor dezelfde prijs als alleen een hoofdgerecht Bestel daarbij een halve liter Pilsner Urquell. Je lunch in dit buurtrestaurant blijft ver onder de 10 euro. Dat vind je niet in het centrum van Praag! 's Avonds kun je hier ook eten maar dan alleen ŕ la carte. De prijzen zijn dan het dubbele van het lunchmenu. 

Tip van de redactie van Praag-Nu: Bestel Kofola bij je lunch. Kofola is een imitatie Coca-Cola en was heel populair in communistische dagen en nu nog steeds en veel lekkerder dan je zou denken.

Bereikbaaheid en locatie
En nu het (kleine) addertje onder het gras. Hoe kom je er? Neem de metro lijn A naar station Strasnicka halte. 

Adres: Restaurant U Slamu, Starostrašnická 52, Praag
Openingstijden: dagelijks 11.00-23.00 uur

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.