karelsbrug-praagpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-winterpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-moldau

Grieks eten in Praag: Souvlaki en gyros

Lekker Grieks eten in Praag, op de bovenste verdieping van het Novy Smichoch winkelcentrum. Het is bijna onvermijdelijk, wanneer je in Praag bent, eet je vaak schnitzel, plakken varkensvlees, zuurkool, knoedels en allerlei soorten worst. Allemaal heel lekker, maar vullend. Ook vind je veel Italiaans eten, van pizza tot lasagna. Dit smaakt goed maar in ItaliŽ beter. Heb je zin in iets heel anders, dan kan de redactie van Praag-Nu Grieks eten aanbevelen. Er zijn in Praag slechts een handjevol Griekse restaurants. Een ervan vind je in het winkelcentrum Novy Smichov.

Praag_girod-pita Let op: OLD ATHENS IN SMICHOV WINKELCENTRUM IS PERMANENT GESLOTEN!

Hier drie Griekse restaurants die wel open zijn

1. Greek Restaurant Kavala, Charlese de Gaulla 5, Bubenec, Praag
Dinsdag t/m zaterdag 12.00-22.00 uur, gesloten op zondag en maandag
2. Taverna Olympos, Kubelikova 9, Zizkov, Praag
dagelijks 11.00-23.00 uur.
3. Stavros Grill, Donska 20, Vrsovice, Praag
Dagelijks 12.00-20.00 uur.


Grieks eten in winkelcentrum Novy Smichov

Grieks eten in Praag doe je op de bovenste verdieping van het Novy Smichov winkelcentrum. Old Athens is een chic en sfeervol restaurant met wit gedekte tafels en uitstekende bediening.

Hier vind je een uitgebreide kaart met allerlei Griekse favorieten zoals souvlaki, mixed grill, mousaka en gevulde paprika. De desserts zijn ook typisch Grieks; yoghurt met noten en honing, baklava en ijs met warme vijgen. De prijzen van een hoofdgerecht zijn rond de 8 euro Rode wijn en retsina kost Ä8 voor 0.75 liter.

Bereikbaarheid en locatie
Old Athens zit in de foodcourt op de derde verdieping van het winkelcentrum Novy Smichov in de wijk Smichov in Praag. In het winkelcentrum vind je een breed scala aan winkels van internationale ketens als Tommy Hilfiger tot H&M maar ook typisch Tsjechische winkels zoals Manufaktura voor beauty producten.

Adres: Old Athens, Winkelcentrum Novy Smichov, Plzenska 8 Metro: lijn B station Andel
Tram: 4, 7, 10, 12, 14, 16, 20. Halte Andel

Openingstijden: 7 dagen per week van 11.00-23.00 uur.

Praag_old-athens-prague.jpg † † † ††

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van TsjechiŽ. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.