praag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-moldaukarelsbrug-praagpraag-winter

Vegetarisch restaurant Country Life in hartje Praag

Een vegetarische maaltijd is makkelijk te vinden in Praag. Was het in TsjechiŽ de gewoonte om veel vlees te eten en heel weinig groente, de trend is nu het tegenovergestelde. Het gevolg is dat de vegetarische restaurants als paddestoelen uit de grond schieten. Ook 'gewone' restaurants hebben vrijwel altijd een of twee vegetarische gerechten op de kaart staan. De meeste Indiase restaurants, zoals Dhaba Beas, Purkynova 9 (achter winkelcentrum Quadrio) serveren een uitstekende vegetarische maaltijd.

Praag_county-life-praag.jpg

Vegetarische maaltijd in hartje Praag
De perfecte vegetarische maaltijd eet je bij Country Life, een begrip in Praag. Country Life is zowel winkel als restaurant en zit op meerdere locaties. Country Life is ook een biologische supermarkt waar je vegetarische en vegan producten kunt kopen. De restaurants zijn niet 100% veganistisch maar hebben wel vegan opties.

Country Life vegetarisch restaurant
Als je op zoek bent naar een vegetarisch restaurant in de buurt van Oude Stadsplein in Praag, dan heb je geluk. Alle maaltijden bij Country Life zijn 100% biologisch en vegetarisch. Stel je maaltijd samen en kies uit het zelfbedieningsbuffet: een keur aan salades, allerlei soorten pizza, de lekkerste soepen en nog veel meer. Ieder dag staan er andere gerechten op het menu.†Er is elke dag keuze uit tenminste drie warme hoofdgerechten. Soep en peulvruchten zijn standaard.

Country Life betaal per gewicht
De bonus is dat water gratis is en dat vind je bijna nergens in het centrum van Praag. Er is een grote keuze aan niet-alcoholische dranken (daar moet je wel voor betalen), een aangename afwisseling van het alomtegenwoordig Tsjechisch bier. Ook leuk voor de kleine eter: je vegetarische maaltijd betaal je per gewicht.†

Country Life kleinschalig
Country Life is een klein restaurant met een beperkt aantal tafeltjes. Kom voor 12.00 uur of na 14.00 uur want dit piepkleine restaurant zit tijdens de lunch altijd tjokvol met kantoor- en winkelpersoneel die hier tussen de middag komen om een vegetarische maaltijd te eten.

Praag_country_life_vegetarisch_restaurant.jpg

De beste gezondheidssuper in Praag
Country Life, opgericht in 1991, is dť plek voor bio-produkten waaronder natuurlijke cosmetica. Behalve restaurants heeft Country Life ook vier natuurvoedingswinkels en een eigen biologische boerderij van 400 hectare compleet met een bakkerij. De winkels verkopen biologische gerst, boekweit, spelt, haver en rogge rechtstreeks van de eigen boerderij, evenals een grote verscheidenheid aan groenten en fruit en andere eco-producten, waaronder natuurlijke cosmetica. Country Life heeft ook puur natuur pindakaas, en dat is heel handig in een land waar vrijwel niemand pindakass lekker vindt.

Praag_country_Life_food_store.jpg

Bereikbaarheid en locatie
Country Life is in de wijk Stare Mestro op de voetgangersroute van het Wenceslasplein naar het Oude Stadsplein. Vlakbij is de Havelske openlucht markt vol groente, fruit, souvenirs en toeristen. Het dichtstbijzijnde metrostation is Mustek op lijn A en C.

Adres: Country Life, Melantrichova 15, Praag

Openingstijden restaurant: maandagt/m donderdag 10.30-19.30 uur, vrijdag 10.30-15.30 uur, zondag 12.00-18.00 uur.
Openingstijden winkel: maandag t/m donderdag 08.30-19.00 uur, vrijdag 08.30-16.30 uur, zondag 11.00-18.00 uur. Restaurant en winkel zijn gesloten op zaterdag

Lees verder:
Vegetarische en vegan restaurants in Praag
Manufaktura voor natuurlijke producten
Green Wave bio- en fairtrade producten

foto's Marianne Crone

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.