praag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-winterkarelsbrug-praag

Ferdinanda: no nonsense Tsjechisch lunchmenu

Eten bij restaurant Ferdinanda betekent Tsjechisch eten in Praag in een restaurant waar bijna geen andere toeristen zijn. Grote porties en erbij Ferdinanda bier, uit eigen micro-brouwerij. Restaurant Ferdinanda, met twee vestigingen in Praag, serveert traditioneel Tsjechisch eten tegen zeer betaalbare prijzen. Er is een Ferdinanda restaurant in de wijk Mala Strana en de andere is in de wijk Nove mesto. In beide restaurants drink je Ferdinanda bier van de tap, ook alcoholvrij en betaal je geen 'toeristenprijzen'.

Praag_ferdinanda-praag.jpg

Ferdinanda: Tsjechisch eten
Tsjechisch eten in Praag doe je bij restaurant Ferdinanda. Het maakt niet uit welke van de twee restaurants je kiest. Het bier en het eten zijn hetzelfde. Het verschil zit hem in het interieur en de hoeveelheid mensen die er komen. Toeristen zie je niet veel in Ferdinanda in de wijk Mala Strana want dit restaurant ligt ver genoeg van de de topattracties van Praag. Hier eet je temidden van Tsjechen die in deze buurt werken.

Restaurant Ferdinanda in Mala Strana is gevestigd in de gewelven van een barok gebouw in de Karmelitska straat, een verkeersader in deze wijk. Het restaurant is een klein doolhof van zaaltjes zonder ramen. De muren zijn wit gestuct, de kapstokken zijn tuinharken. Bij binnenkomst word je begroet door een etalagepop met een Ferdinanda T-shirt en een grote kist met het opschrift: Frozen Cats.

Restaurant Ferdinanda in de wijk Nove Mesto heeft een veel lichter interieur en is minder 'typisch Tsjechisch'. Ook hier is het thema 'landelijk': harken als kapstok en houten tafels en banken. Deze Ferdinanda ligt midden in het toeristengebied. Je bent dan ook niet de enige buitenlandse bezoeker!

Praag_Ferdinanda_praag.jpg

Tsjechisch eten: lunchmenu
Vooral Ferdinanda in Mala Strana is een geliefde plaats om te eten voor Tsjechen die in deze wijk werken. Het poledni menu, lunchmenu, ligt op tafel, alleen in het Tsjechisch, maar dat is geen probleem, want de bediening spreekt Engels. Hoewel de meeste gerechten vleesgerechten zijn, kunnen niet-vleeseters hier goed terecht. Er staat altijd iets vegetarisch op het lunchmenu. Tussen 12.00 en 14.00 uur is de drukste tijd. Als er geen tafels meer zijn, schuif je gewoon aan dat is gebruikelijk in Tsjechië. Beide Ferdinanda's staan garant voor authentiek Tsjechisch eten.

Bereikbaarheid en locatie
Restaurant Ferdinanda in Mala Strana ligt aan een drukke weg met een tram. In de buurt zijn winkels en andere restaurants. Vlakbij is de Maria Victoriakerk met een beeldje van het Kindje Jezus dat elke dag andere kleertjes draagt. Restaurant Ferdinanda in Nove Mesto is vlakbij het Wenceslasplein, midden in het winkel- en uitgaansgebied van Praag.

Adres: Ferdinanda (Mala Strana), Karmelitska 18, Praag
Metro: station Malostranska dan 10 minuten lopen of overstappen op tram 22 naar de halte Ujzed. 

Adres; Ferdinanda (Nove Mesto), Opletalova 24, Praag
Metro: station Muzeum  

Foto's Marianne Crone

Lees verder
Vegetarische en veganistische restaurants in Praag
Frans eten in Praag


Praag_Ferdinanda_in_praag.jpg

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van Tsjechië. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.