praag-karelsbrug-foto-dennis-farokarelsbrug-praagpraag-winterpraag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-faro

Eten in de kelder

Voordelig lunchmenuutje tot 14.00 uur in Pivnice Pod Petrinem in het Mala Strana district van Praag. Na het eten even lekker uitwaaien op de hellingen van de Petrinheuvel. Pivicne Pod Petrim betekent 'bierlokaal aan de voet van Petrin'. Behalve bier drinken kun je hier uitstekend lunchen! Dit restaurant ligt op de toeristische route die naar de heuvel van Petrin leidt. Toch is het een van de weinige restaurants in deze buurt waar gewone inwoners van Praag komen en maar weinig toeristen. En dat betekent: geen opgeblazen toeristenprijzen!

Praag_voordelig-eten-prague-1.jpg
Eten in de kelder
Eten in de kelder, maar dan wel in de Gotische kelder van een oud gebouw. Kelder is misschien wat overdreven. Deze biertuin en restaurant ligt net onder straatniveau. BierTUIN moet je met een korreltje zout nemen, want de meeste biertuinen in het centrum van Praag zijn binnen. Tijdens de lunch is het hier druk. Kantoor en ander personeel die werken in de omgeving gaan hier tussen de middag eten. 's Avonds komen er maar weinig mensen om te eten, iedereen komt voor het biertje, zeg maar bier, want literpullen zijn de norm.

Het lunchmenu
Pod Petrinem is klein. Er zijn maar negen tafeltjes, maar wel voor zes personen. Dat betekent dus aanschuiven. Het lunchmenu telt vijf gerechten om uit te kiezen, waarvan een vegetarisch, en wisselt elke dag. Wanneer je hier eet, is het moeilijk om blut te raken. Heb je veel trek, bestel dan soep en een hoofdgerecht. Tot 14.00 uur, wanneer de lunchtijd voorbij is, is het restaurant rookvrij. Kijk ook even naar de oude foto's van de Pilsner Brouwerij in Plzen die de wand van het restaurant sieren.

Drinken in de kelder
Een goed bierlokaal beoordeel je op de kwaliteit van het bier. Pivnice Pod Petrinem schenkt Pilsner Urquell en Velkopopovickı Kozel, zowel licht als donker. Twee uitstekende Tsjechische bieren. Het is de gewoonte om bij het bier wat snacks te bestellen zoals de klassiekers - bierkaas, zachte witte kaas geserveerd uien, paprika en mosterd, of gegrilde worst met brood en mosterd. Voetbalfanaten kunnen hier naar hun favoriete wedstrijden kijken op groot scherm. Praag_voordelig-eten-praag.JPG

TIP van de redactie van Praag-Nu:

Bestel cevapcici een soort kebab geserveerd met fijngesneden rauwe uitjes, mosterd en gekookte aardappels, niet typisch uit de Boheemse keuken, maar wel lekker. 

Bereikbaarheid en locatie
Pivnice Pod Petrin ligt in de wijk Mala Strana aan de voet van de Petrinheuvel. Deze wijk wordt gekenmerkt door nauwe steegjes, verborgen tuinen en gezellige terrasjes. Vlak in de buurt vind je de John Lennonmuur, Velkoprevorske namesti, Kampa Museum voor moderne kunst, U Sovovıch mlınù 2, en de Maria Victoriakerk, Karmelitska 9, met een beeldje van het kindje Jezus dat elke dag andere kleertjes draagt.

Tram
Vlak voor de deur stopt de tram. Neem tram 22 en stap uit bij de halte Hellichova.

Adres: Malostransky Restaurant Pod Petrinem, Hellichova 5, Mala Strana, Praag 

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van Tsjechië. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.