karelsbrug-praagpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-winterpraag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-faro

Voordelig eten in het centrum van Praag

Voordelig eten in Praag centrum is gemakkelijk te vinden wanneer je weet waar je moet zijn. Zoals in elke toeristenstad: hoe dichterbij het centrum des te hoger de prijzen, maar dat geldt niet voor Restaurant U Betlemske Kaple. Hier kun je lekker voordelig eten. Betlemske Kaple ligt vlakbij het Oudestadsplein en daarom zou je denken dat de prijzen behoorlijk hoog zijn. Maar op het lunchmenu staan gerechten tegen zeer schappelijke prijzen voor een restaurant in het het centrum. Kom wel vóór 14.00 uur want na deze tijd worden de lunchmenuutjes weggehaald en kun je alleen á la carte bestellen.

Praag_betlemske_kaple_praag.jpg

Voordelig eten in het centrum van Praag

Voordelig eten in Praag, niet op het centrale plein in de Oudestad maar wel vlak erbij. Restaurant U Betlemske Kaple is heel gezellig. De zon schijnt door grote ramen naar binnen en maakt eten hier bijzonder prettig. Veel andere restaurants zitten verstopt in Gothische kelders van imposante gebouwen.

Geen probleem in de winter wanneer het toch duister is, maar jammer in de zomer wanneer je graag daglicht wil zien. Ambachtelijk houtsnijwerk met godsdienstige voorstellingen – de duivel, Maria en Jozef in de stal – sieren de muren van het restaurant. Robuuste houten tafels en banken staan langs de muren. Dat betekent geen tafeltje voor jezelf maar aanschuiven.

Wat is voordelig eten?
Voordelig eten is altijd van het lunchmenu (poledni menu) bestellen en niet á la carte. Op het lunchmenu prijken meestal zeven gerechten. Vegetariers hebben het een beetje moeilijk hier. De enige keuze is gebakken kaas, als je er de ham eraf haalt. Tegen een iets hogere prijs bestel je á la carte, met een grotere keus aan vegetarische gerechten. De redactie van Praag-Nu kan van ganser harte gebakken lever met tartaarsaus geserveerd met friet en uienringen.

Helaas schenkt Betlemske Kaple geen kofola, de communistische imitatie van Coca-Cola, maar wel tocena limonada. Dat is frambozenlimonade uit de tap en verbazend lekker. Ze schenken uiteraard ook Tsjechisch bier. Restaurant Betlemske Kaple is een uitstekend adresje, altijd druk bezet en een prima prijs/kwaliteit verhouding en een van de weinige restaurants in het centrum van Praag met voordelig eten.

Praag_betlemske_kaple_restaurant.jpg

Bereikbaarheid en locatie
Restaurant U Betlemske Kaple ligt in de wijk Stare Mesto, de Oude Stad. Vlakbij is de Bethlehem kapel en het Naprstek Museum, het volkenkundig museum. Er rijden geen trams door de oude stad. De dichtsbijzijnde tramhalte is op de Narodni Straat.

Adres: Restaurant U Betlemske Kaple, Betlemske namesti 2, Stare Mesto, Praag
Openingstijden: 7 dagen per week 11.00-22.00 uur  

Volgend artikel: Ferdinanda, no nonsense Tsjechisch lunchmenu
Vorig artikel: Havelska Koruna, klassiek Tsjechisch eten

foto's Marianne Crone

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.