praag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-winterkarelsbrug-praagpraag-moldau

Goedkoop eten in de buitenwijk

Eten in Praag is goedkoop wanneer je naar de buitenwijken gaat  Voor gemiddeld dan €10 tot €15 heb je in het centrum een hoofdgerecht d.w.z. wanneer je in Mala Strana of het Oudestadsplein blijft. Ben je op het Wenceslasplein dan betaal al ietsje minder. Echt goedkoop eten vind je in de buitenwijken waar je overal restaurantjes vindt, veel Tsjechen en weinig buitenlanders. Eten in een buitenwijk van Praag is geen probleem. Stap in de metro of ga met de tram en bekijk meteen een niet-toeristisch deel van Praag.

Praag_goedkoopeten-in-praag.jpg Goedkoop eten in de buitenwijk
Goedkoop eten in een buitenwijk van Praag is een aanrader. Een restaurant dat de redactie van Praag-Nu kan aanbevelen is Na Zlate Vyhlice. In de zomer is het gezellig zitten op het terras. Binnen zijn de tafels fleurig gedekt met rood-geruite kleedjes. Ronde zitbanken en tafels geven een huiselijke sfeer.

Het lunchmenu
Het lunchmenu voor de week ligt op tafel. Dranken staan niet op de kaart, want het spreekt voor zich dat er bier geschonken wordt. Na Zlate Vyhlice heeft een kleine bar bij de ingang, maar vrijwel iedereen loopt meteen door naar het restaurantgedeelte. Verschillende bieren uit de tap passen uitstekend bij de maaltijd. Kofola is een frisdrank die geproefd moet hebben. het is communistische variant op Coca-Cola, lijkt hier helemaal niet op maar is wel lekker.

Elke dag is er keuze uit soep en drie of vier hoofdgerechten Op dinsdag is dit bietensoep. Het hoofdgerecht is holubci pleny list ryzi a mletym, geen Engelse vertaling. Spagety pomodor sypane parmesan levert minder problemen op.

Op vrijdag bijvoorbeeld staat er op het menu kippenlevertjes met rijst of pannenkoekjes met jam en slagroom. Wanneer je zebra bestelt, krijg je 400 g krabbetjes met veel vlees, lijkt veel op spare ribs, maar dan van het varken. Je zebra wordt geserveerd met mosterd en mierikswortelsausje en wat sneetjes lekker donkerbruin brood. Na het eten kun je rustig een krantje of tijdschrift lezen, maar alleen wanneer je Tsjechisch van voldoende niveau is.

Bereikbaarheid en locatie
De beste plek voor goedkoop eten in Praag is buiten het toeristische centrum. Neem tram 17 naar Vozovna Kobylisy, dat is de eindhalte. Loop terug via de trambaan. Na Zlate Vyhlidce is meteen aan de rechterkant.

Adres: Na Zlate Vyhlidce, Klapkova 104, Praag

Openingstijden: dagelijks 10.30-22.00 uur

    

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van Tsjechië. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.