praag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-moldaukarelsbrug-praagpraag-winterpraag-karelsbrug-foto-dennis-faro

Tsjechische keuken en Oma's kookkunst

Tsjechisch eten in Praag is geen probleem. Veel restaurants zijn gespecialiseerd in de Tsjechische keuken. Op tien minuten lopen van het Wenceslasplein vind je buurtrestaurant Vinohradská Hospůdka. Goedkoop smullen van authentieke gerechten uit oma's keuken. Naar oma's recept tovert de kok zuurkool met gerookt varkensvlees op je bord of kip in roomsaus met rozijnen en aardappelpannenkoekjes. Voor de visliefhebber is er gebakken forel. Een glas Kozel van de tap past uitstekend bij oma's gerechten. Tsjechisch eten betekent veel vlees, grote porties en weinig groenten – niet zo gezond maar wel lekker.

Tsjechisch eten in het buurtrestaurant
Tsjechisch eten prijkt op het menu in restaurant Vinohradská Hospůdka. In dit gezellige restaurant zit je op houten banken en deel je vaak je tafel met Tsjechen die hier tussen de middag komen eten. Oorspronkelijk heette dit restuarant Ztráty a Nálezyen dat  betekent 'gevonden voorwerpen'. De muren hangen vol met spulletjes die zo uit een gevonden-voorwepen depot lijken te komen. Een paar bokshandschoenen, een fiets, ouderwetse ski's, tennisracket en andere spullen die met sport te maken hebben. Verder sieren emaille-reclameborden de wanden. Reclame voor een bepaald merk fietsbanden en allerhande artikelen die onleesbaar zijn voor toeristen omdat ze in het Tsjechisch zijn.

Praag_tsjechische-keuken-praag.jpg Welke Tsjechisch gerecht?
Gerechten uit de Tsjechische keuken zijn verrassend lekker. 'Vepřo knedlo zelo' is een aanrader voor liefhebbers van varkensvlees. Het is een populair gerecht en bestaat uit een schotel met varkensvlees, zuurkool en aardappel- of broodknoedels. Ook heel lekker is 'Pečené vepřové koleno”, oftewel gebakken varkensknie. En malse homp vlees wordt aan het bot wordt opgediend en geserveerd met mierikswortelsaus, mosterd en brood. Tsjechisch eten: grote porties en vooral veel vlees!

Bereikbaarheid en locatie
Vinohradská Hospůdka ligt in Vinohrady, een wijk dichtbij het centrum van Praag aan de brede hoofdstraat die door de wijk loopt. Je kunt heel goed shoppen in deze buurt. Loop binnen in de vroegere markthal, Vinohradsky pavilion, Vinohradska 20, nu een chique winkelcentrum met een gezellig cafe. In het shopping centrum Atrium Flora, Vinohradska 151, is het gezellig winkelen temidden van Tsjechen.

Tram 
Tram 11 en 13, halte Italska stoppen vlak voor Vinohradská Hospůdka restaurant. Je kunt ook te voet gaan. Routebeschrijving vanaf het Wenceslasplein. 

Te voet
Loop naar het Nationaal museum, steek Wilsenova straat over, houdt het museum aan je rechterhand, loop door het voetgangerstunneltje. Je bent nu in de Vinohradska straat. Ztráty a Nálezy is aan de rechterkant vlak na de Balbinova straat.

Adres: Vinohradská Hospůdka, Vinohradska 14, Praag 2
Openingstijden: dagelijks 11.00 – 23.00 uur  

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van Tsjechië. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.