praag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-farokarelsbrug-praagpraag-winter

Mr Pham Restaurace voor Vietnamese specialiteiten

Het lijkt wel of er in Praag elke week nieuwe Vietnamese restaurants openen, Mr Pham Restaurace is er een van. Het buurtrestaurant VinohradskŠ Hospůdka heeft plaats moeten maken voor Mr Pham Restaurace met Vietnamese, Thaise en Japanse keuken. Op de kaart staan onder andere bķn bÚ en phở (noedelsoep) dat je overal in Praag kunt krijgen, maar het is de sfeer die dit restaurant zo populair maakt.

Praag_vietnamese_restaurant.JPG

Mr Pham Restaurace
Op tien minuten lopen van het Wenceslasplein vind je Mr Pham Restaurace, met oosterse gerechten. Hier proef je Vietnamese gerechten zoals je Vietnamese oma (als je die zou hebben) ze bereidt. Dat betekent dus authentieke gerechten met een oosterse smaak, favoriet is Bun Bo Hue noedlesoep met lente-uitjes, rode ui en koriander. Op de menukaart staan ook Japanse, Thaise en Koreaanse specialiteiten. Dit is een perfect adres voor Vietnamese loempia's en ramen met garnalen of met kokosmelk, room, zeewier en kruiden.

Vietnamezen in Praag
De Vietnamezen kwamen in de jaren 1950 op uitnodiging tijdens het communistische regime naar het toenmalige Tsjechoslowakije. De eerste generatie sprak geen of gebrekkig Tsjechisch, werkte als koopman op markten of bereidde eten in foodstalls. De tweede en derde generatie hebben grote† vooruitgang gemaakt. Zij spreken Tsjechisch en zijn in veel gevallen ervaren restaurateurs geworden met eigentijdse, trendy restaurants, een groot verschil met de 'vette hap' die hun ouders op markten verkochten.

Bereikbaarheid en locatie
Mr Pham Restaurace is gevestigd Vinohrady, een wijk dichtbij het centrum van Praag, aan de brede hoofdstraat die door de wijk loopt. Je kunt heel goed shoppen in deze buurt. In het shopping centrum Atrium Flora, Vinohradska 151, is het gezellig winkelen temidden van Tsjechen.

Te voet
Loop naar het Nationaal museum, steek Wilsenova straat over, houdt het museum aan je rechterhand. Je bent nu in de Vinohradska straat. Mr Pham Restaurace is aan de rechterkant vlak na de Balbinova straat.

Adres: Mr Pham Restaurace , Vinohradska 14, Vinohrady,
Openingstijden: 11.00 Ė 22.00 uur , op vrijdag, zaterdag en zondag vanaf 11.30 uur

Volgend artikel: Vietnamezen in Praag
Vorig artikel: Sapa Vietnamese Markt

foto Marianne Crone

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van TsjechiŽ. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.