praag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-karelsbrug-foto-dennis-farokarelsbrug-praagpraag-winter

Goedkoop eten op Letna: Lunch in het groen

Eten bij restaurant Vyletna in Praag is lekker en goedkoop. Je moet er iets voor over hebben want dit restaurant ligt op de Letnaheuvel. Klim naar boven en de beloning is een lunch in het groen met een prachtig uitzicht. Overdag is dit het domein van jonge moeders die met hun kinderen in het Letna park komen spelen en wandelen. Voor de ingang staat meestal een bataljon aan kinderwagens. Vyletna ligt naast een tennisbaan in het grote park op de Letnaheuvel met een prachtig uitzicht over de Moldau en het centrum van Praag. 

Praag_goedkoop-eten-vyletna-praag.jpg Let op: RESTAURANT VYLETNA IS PERMANENT GESLOTEN

Goedkoop eten en Tsjech met de Tsjechen
Goedkoop eten op Letna doe je in het Vyletna restaurant met een eenvoudig interieur, banken langs de muur, houten tafels, een leeshoek, een gezellig muziekje en een groot buitenterras in de zomer. Stamgasten zitten te schaken of te lezen. Je zit 'ondergedompeld' tussen de Tsjechen, toeristen komen er weinig.

Voor de lunch komen hier moeders met kleine kinderen die ook 's middags vaak blijven. Het is de perfecte plek om even bij te komen van de wandeling door het Letnapark en om lekker en voordelig een kleinigheidje te eten. Het menu hangt aan de muur, in het Tsjechisch, geen probleem want het personeel spreekt voldoende Engels om alles uit te leggen.

Betaalbaar bier
Prijzen van het eten variëren van 35 CZK (€1,25) voor soep met een stevige homp brood tot 102 CZK (€4) voor vegetarische tortilla. Gegrilde worstjes met pittige mosterd of aardappelpannenkoekjes zijn gerechten die je geproefd moet hebben in Praag. Lekker met een biertje! Elf soorten bier worden geschonken waaronder donker Krusovice, halve liter €0,80 en voor een halve liter Pilsner Urquell betaal je €1,40. Dat zijn nog eens prijzen!

Geen haakje!
Er is geen haakje op de WC en dat is even wennen. Dit vind je veel in Praag. Hier het protocol: is de WC-deur dicht, klop dan op de deur. Laat de deur openstaan, wanneer je weggaat.

Bereikbaarheid en locatie
Vyletna ligt op de Letnaheuvel, een lommerrrijk park op een van de heuvels van Praag. Tot 1989 vonden hier de meimarsen en militaire parades plaats. Aan de rand van het park, op een grote sokkel, staat de metronoom, die vanaf de Moldau en de Parizska straat goed te zien is. Tot 1962 stond hier een gigantische beeldengroep met Stalin als middelpunt. Toen Stalin in discrediet raakte, werd het monument opgeblazen met 800 kilo aan explosieven.

Adres: Vyletna, Letenske Sady 32, Praag 7

Te voet: Loop de Parizska straat uit, steek de Chechov brug over en beklim de trappen naar het Letna Park dat op een heuvel ligt. 
Met de tram: 5, 15, en 17 halte Checov Most, of tram 22 naar halte Chotkovy Sady

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van Tsjechië. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.