karelsbrug-praagpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-moldaupraag-winter

Voordelig eten in de buurtkroeg

Voordelig eten in Praag is niet moeilijk. Vooral niet wanneer je naar Restaurant Jama the Hollow gaat: eten in de ongedwongen sfeer van een buurtkroeg. Je maaltijd kies je uit het poledni menu, het dagmenu, een garantie voor voordelig eten in Praag. Een probleempje kan zich voordoen want het dagmenu is in het Tsjechisch. Geen probleem! Het bedienend personeel spreekt Engels.

Jama heeft een donkerbruin interieur met fleurige posters van Jimi Hendrix, Eric Clapton en de Beatles aan de muren. Je ontmoet er weinig toeristen maar veel Tsjechen. Zijn alle tafeltjes bezet? Loop niet weg, maar schuif aan waar nog een plaatsje vrij is. Dat is heel gebruikelijk in Praag. 

Praag_Jama_restaurant.jpg

Voordelig eten in Praag
Voordelig eten in Praag doe je bij Jama the Hollow, niet a la carte, maar bestel een gerecht van het poledni menu. Dit betekent eten wat de pot schaft. Iedere dag andere gerechten. Buiten, naast de ingang hangt het dagmenu zodat je van te voren kunt beslissen of het eten van de dag je aanstaat. Elke dag zijn er twee gerechten om uit te kiezen. Wat dacht je van Hovìzí guláš s knedlíkem? Rundergoulash met knoedels. Ook groente erbij? Tsjechen lijken allergisch te zijn voor alles wat vers is. Dus misschien een appeltje bij de supermarkt kopen voor de dagelijkse vitamientjes.

Jama met een Amerikaans tintje
Jama is populair bij toeristen, maar ook de locals komen hier graag vanwege de gezellige sfeer en de nostalgische Amerikaanse barmuziek. Tsjechsich bier op tap maar ook wijnen en een uitgebreide cocktailkaart. En aangezien de bar zich in een zijstraat bevindt, zijn de prijzen zeer redelijk. 's Zomers zit je buiten in de Oasis Biertuin, maar wanneer je de sfeer van een echt bierlokaal wil proeven, ga je binnen zitten. Jama is een van de weinige bars in Praag waar je Amerikaanse football, ijshockey en honkbal op het scherm kunt zien.

Voordelige burger en bier
Restaurant Jama the Hollow is gespecialiseerd in burgers en Tsjechische bieren van de tap; Pilsner Urquell, Jihlava, Lobkowicz, Cerna Hora, Rychtar. Behalve lekkere hamburgers, kun je je ook tegoed doen aan typisch Tsjechische gerechten zoals aardappelpannenkoekjes en gegrilde worst. Maar dat kun je allemaal overslaan en meteen palacinka se zmrzlinou a ovocem bestellen, de Tsjechische versie van Franse crêpes, gevuld met ijs en vers fruit. Niet te weerstaan! 

Bereikbaarheid en locatie Restaurant Jama the Hollow  is in de wijk Nove Mesto, adres V Jame 7.

Metro lijn A en C station Muzeum
Adres: Restaurant Jama the Hollow, v Jame 7, Praag 1 

Loop het Wenceslas-plein op en sla rechtsaf de Stepanska-straat in. Halverwege, net voor Rocky O'Reillys, ga je rechtsaf de Jame Street in. Jama ligt 25 meter verderop aan de rechterkant.

Openingstijden: maandag – vrijdag 11.00 – 00.00 uur, zaterdag en zondag 11.00 – 01.00 uur.

Ook in de buurt
Wenceslasplein, het grootste plein in Praag met volop winkels en restaurants
U Sudu wijnbar en bierkelder, Vodickova 10, een gezellige mix van buitenlanders en Tsjechen
Lucerna Music Bar, Vodickova 36, met optredens van live bands

foto Jama Facebook

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van Tsjechië. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.