praag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-winterkarelsbrug-praag

Praag aan zee

‘Praag aan zee’ speelt zich af in Praag, Oostende en hoog in de lucht. Breukers excelleert in ontroerende en soms harde scènes. Half dromerig, half wreed, wordt de waarheid over alle dingen aan het hoofdpersonage Thomas Meerman geopenbaard – en die waarheid is onzegbaar en onkenbaar.  

Praag_Boeken_Chretien_Breukers_Praag aan zeeIn Praag aan zee probeert Thomas Meerman, de hoofdpersoon uit Breukers vorige roman 'En in de nacht een riem', zich tegen de klippen op te verhouden met Vera en Leonie, de schrijver Richard Rijkens, de interviewster Mignon, het meisje Lena en vele anderen.

De roman speelt zich af in Praag, Oostende en hoog in de lucht. Maar waarom ligt Praag het ene moment aan zee, om het volgende moment in het niets te verdwijnen? Wat doet een dode baby op het strand van Oostende? En waarom lukt het Thomas Meerman niet om zijn vader te redden van een wisse dood? Bron: Hebban

Op Neerlandistiek staat een uitgebreide bespreking van Praag aan zee.  

Chrétien Breukers
(1965) debuteerde als prozaschrijver met ‘Een zoon van Limburg’ (2014). Breukers woonde drie-en-een-half jaar in Praag. Sinds november 2020 woont hij in Nijmegen.

Praag aan zee
Chrétien Breukers 
Uitgeverij Vleugels, 2022
ISBN 9789493186538
€27,79

Bestel Praag aan zee bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.