karelsbrug-praagpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-moldaupraag-winter

De andere stad - Michal Ajvaz

In een antiquariaat in de oude Praagse binnenstad vindt de hoofdpersoon een mysterieus boek in een onbekend schrift. Het oefent een onweerstaanbare aantrekkingskracht op hem uit en hij besluit het te kopen.

Praag_Boeken_Michal_Ajvaz_De_andere_stadDat is het begin van een odyssee naar de oorsprong van het boek, een onbekende stad die in een wonderlijke symbiose met Praag lijkt te existeren. In De andere stad toont Michal Ajvaz Praag zoals geen toerist de stad zal kennen. Een magische trip langs pratende dieren, opmerkelijke standbeelden en rondwarende geesten. Iedereen kent bijvoorbeeld het decor van de St. Nicolaaskerk en de indrukwekkende bibliotheek van het Clementinum, maar in De andere stad is niets wat het lijkt.

Michal Ajvaz (Praag, 1949) is essayist, dichter, vertaler en prozaschrijver. Zijn romans zijn ongekend speelse fantasieŽn, die bol staan van symboliek en absurdisme. Zijn volgens de jury Ďeminente oeuvreí werd in 2020 bekroond met de Tsjechische Staatsprijs voor Literatuur. De andere stad is vertaald door Tieske Slim. Eerder vertaalde zij werk van Marek äindelka, Zuzana BrabcovŠ en JiřŪ Kratochvil. Haar vertaling van Kratochvils roman Een bedroefde God prijkte in 2020 op de longlist voor de Europese Literatuurprijs.

De andere stad
Michal Ajvaz
Uitgeverij Kleine Uil, 2021
ISBN 9789493170483
Ä22,50

Bestel De andere stad bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van TsjechiŽ. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.