karelsbrug-praagpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-winterpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-moldau

Het museum van verbroken beloftes

'Het museum van verbroken beloftes' van Elizabeth Buchan gaat over onvervulde liefde en is gesitueerd in Praag (in 1985) en Parijs. Een beeldend geschreven liefdesverhaal in Praag ten tijde van de Koude Oorlog.

Praag_Boeken_Elizabeth_Buchon_het_museum_van_verbroken_beloftesParijs, het heden. Het museum van verbroken beloftes bevat objecten die zijn gedoneerd – een cakeblik, een bruidssluier, een babyschoentje – en symbool staan voor rouw of verraad. Het is een plek van verlies en hoop: bezoekers komen er om het verleden te verwerken en zo verder te kunnen met hun leven. Ook Laure, de directeur en curator, heeft enkele objecten in het museum uitgestald.

Praag, 1985. Laures vader is net overleden en zij vertrekt naar Praag om daar als nanny te gaan werken. Maar het leven achter het IJzeren Gordijn is saai en grijs, met een ondertoon van gevaar. Laure kan het politieke klimaat nauwelijks doorgronden. Totdat ze een jonge dissidente muzikant ontmoet. Haar verliefdheid heeft verregaande gevolgen voor hen beiden. Pas jaren later kan Laure haar verleden onder ogen komen.

Elizabeth Buchan woont met haar gezin in Engeland. Ze werkte als redacteur bij Penguin Books voordat ze fulltime ging schrijven. 

"Buchan schrijft over politieke onrust en ontluikende liefde. Je reist mee met Laure, die op zoek is naar vergiffenis omdat ze zelf ooit een belofte heeft verbroken.' – The Irish Times

Het museum van gebroken beloftes
Elizabeth Buchan
Ambo|Anthos, 2020
ISBN 9789026351396 
€22,99 (paperback)
€  6,49 (ebook) 

Bestel Het museum van verbroken beloftes bij bol.com 

Bestel het ebook bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van Tsjechië. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.