karelsbrug-praagpraag-moldaupraag-winterpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-karelsbrug-foto-dennis-faro

Praagse nachten

Praag, 1599. Christian Stern, de ambitieuze bastaardzoon van de prins-bisschop van Regensburg, is net in de stad aangekomen. Op zijn eerste avond daar vindt hij het lichaam van een jonge vrouw, half begraven in de sneeuw, haar keel op beestachtige wijze doorgesneden.

Praag_Boeken_Praagse_Nachten_Benjamin_BlackZe blijkt niemand minder dan de minnares van de keizer, en er zijn allerlei verdachten. Stern wordt door de keizer zelf in dienst genomen om de moord te onderzoeken. Tijdens zijn speurtocht naar de dader verdwaalt hij in de schimmige wereld van het hof, verzwegen zaken, in code geschreven brieven en bittere rivaliteit. Er is geen weg terug, Stern zit er tot over zijn oren in.

Benjamin Black (1945) is het pseudoniem van Nobelprijskandidaat John Banville, een van de grootste Ierse schrijvers van dit moment. Zijn werk werd onder meer bekroond met de Man Booker Prize, de Guardian Fiction Prize en de Irish Book Award. Van Benjamin Black verschenen zeven titels, waarvan de eerste drie werden verfilmd door de BBC.

Praagse nachten
Benjamin Black
Querido, 2017
ISBN 9789021406961
€ 20,99 (paperback)
€ 12,99 (ebook) 

Bestel Praagse nachten bij bol.com

Bestel het ebook bij bol.com  

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van Tsjechië. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.