karelsbrug-praagpraag-winterpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-faro

Wat een man is

Negen mannen. Allen in een verschillende levensfase, allen weg van huis, en allen proberen ze – in de buitenwijken van Praag, naast een Belgische snelweg, in een goedkoop Cypriotisch hotel – te begrijpen wat het betekent om te leven, in het hier en nu.

Praag_Boeken_David_Szalay_Wat_een_man_isSzalay (Montreal, 1974) trekt een lijn van de lente van de jeugd tot de winter van de oude dag, en brengt in Wat een man is deze verschillende levens samen om mannen te laten zien zoals ze zijn: lachwekkend en niet in staat zich goed uit te drukken, shockerend en verachtelijk, levenslustig, meelijwekkend, hilarisch en vol oprecht verlangen. Terwijl de jaren deze mannen achtervolgen, wordt de inzet verbijsterend hoog in dit doordringende portret van eenentwintigste-eeuwse mannelijkheid.

David Szalay schreef eerder al de romans Spring, The Innocent en London and the South-East, waarvoor hij bekroond werd met de Betty Trask Prize en de Geoffrey Faber Memorial Prize. Hij groeide op in Londen, heeft in Canada en België gewoond, en verblijft momenteel in Boedapest. In 2013 noemde Granta hem op haar lijst van Best of Young British Novelists.

Wat een man is stond op de shortlist van de Man Booker Prize 2016.

Wat een man is
David Szalay
Nijgh & van Ditmar, 2016
ISBN 9789038802541
€ 23,99 (paperback)
€ 12,99 (ebook)

Bestel wat een man is bij bol.com

Bestel hier het ebook

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.