praag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-farokarelsbrug-praagpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-winter

De truc - Emanuel Bergmann

Praag, 1934. De vijftienjarige Mosche Goldenhirsch raakt tijdens een bezoek aan het circus volledig in de ban van de toverkunst. Hij verlaat zijn ouderlijk huis en sluit zich aan bij het circus, dat langzaam verder trekt, naar Duitsland. Maar daar is inmiddels de nazipartij aan de macht gekomen. Weet Mosche, intussen een beroemd goochelaar, zich daar te handhaven?

Praag_Boeken_Emanuel_Bergmann_De_trucLos Angeles, 2007. De tienjarige Max Cohn klimt uit zijn slaapkamerraam om op zoek te gaan naar de Grote Zabbatini, ooit een groot goochelaar. Max is ervan overtuigd dat Zabbatini's krachten het huwelijk van zijn ouders kunnen redden.

Ze ontmoeten elkaar in Los Angeles: de oude man die zijn geloof in de mens heeft verloren, en de kleine jongen die overal in gelooft. Wat kan deze twee samenbrengen, behalve het verloop van de wereldgeschiedenis, die de meest verbijsterende trucs in petto heeft?

De truc is een betoverende en tegelijk bijzonder humoristische roman, die tijdperken en continenten overspant, over de kwetsbaarheid van het leven en het verlangen om betoverd te worden. Het boek zal in vele landen verschijnen.

Emanuel Bergmann (Saarbrücken, 1972) werkte jarenlang voor verschillende filmstudio's en productiemaatschappijen in de Verenigde Staten en Duitsland. Hij publiceert regelmatig in diverse Duitse kranten en tijdschriften. De truc is zijn eerste roman.

De truc
Emanuel Bergmann
Prometheus, 2016
ISBN 9789044631166 
€ 21,99 (hardcover)
€  9,99 (ebook)

Bestel De truc bij bol.com

Bestel het ebook bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van Tsjechiė. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.