praag-moldaupraag-winterkarelsbrug-praagpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-karelsbrug-foto-dennis-faro

Commissaris Maigret in Praag

De avonturen van commisaris Maigret spelen zich vaak af in Parijs, maar zijn de filmopnamen werkelijk in Parijs gemaakt?

Voor Maigret liefhebbers is het een plezier om naar de altijd pijprokende commissaris Maigret te kijken en vooral wanneer hij vertolkt wordt door Bruno Cremer. Sombere mensen, troosteloze cafe's en duistere stegen zijn de hoofdingredienten van de wereld van Maigret. Bovendien krijgt de kijker een goed beeld van het Parijs in de jaren '50 van de vorige eeuw.

Praag_plaveisel-stoep-troittoir-p.jpgPraag
Maar zijn de afleveringen wel in Parijs opgenomen? In het geheel niet. Alle stadscenes zijn in Praag opgenomen. Let goed op de typisch Praagse troittoirs geplaveid met zwarte, witte en soms rode steentjes en mooi in patroon gelegd. De blauwe bordjes met de huisnummers, de stevige gestucte buitenmuren van de huizen, hoe nauwkeuriger je kijkt des te meer Praagse details je gaat herkennen...

Heel duidelijk, maar eigenlijk een misser, is een shot van de treinbrug over de Moldau ter hoogte van Vyton. Deze brug had de Pont de Bir Hakeim in Parijs kunnen zijn, maar hij is het niet.

Maigret - Complete Collectie (seizoen 1 t/m 9)
Bridge Entertainment, 2011
Ä 74,98

DVD 27 disks
4860 minuten

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van TsjechiŽ. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.