praag-winterkarelsbrug-praagpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-faro

Botanicus biologische cosmetica en toiletartikelen

Botanicus is een Tsjechische winkelketen gespecialiseerd in natuurlijke cosmetica. Alle producten zijn† gemaakt van planten uit hun eigen† biologische tuinen. Een bezoekje aan Botanicus is de moeite waard niet alleen vanwege de geurige zeepjes, handcrŤmes en andere producten maar ook vanwege het interieur dat doet denken aan een ouderwetse apotheek met prachtige houten kasten waar alle producten in fleurige verpakking staan opgesteld.

Praag_botanicus_praag.jpg

De wereld van planten
Het bedrijfsmotto is ĎBotanicus is de wereld van plantení en dat is duidelijk te zien want Botanicus laat zich inspireren door planten als de† roos, geranium, goudsbloem† en lavendel en andere vaak geneeskrachtige planten.

Botanticus biedt een breed scala aan cosmetica en toiletartikelen, zoals† zeep, shampo, parfum, essentiŽle oliŽn en massageoliŽn en ook hand- en bodycrŤme en badproducten.

Hoewel cosmetica meestal met vrouwen wordt geassocieerd, heeft Botanicus ook producten voor mannen waaronder zeep, handcrŤme en douchegel met mannelijke geuren afkomstig van ondermeer jeneverbes, mirre en geranium.

Praag_botanicus_praag_2.jpg

Plantentuin in Ostra
De plantentuin† in het dorpje Ostra, bij de stad Lysa nad Labem is de sleutel tot het succes van Botanicus. De productie, het verwerking van grondstoffen, de marketing en verkoop vinden allemaal plaats in Ostra.

Hoge kwaliteit en lage prijzen
Botanicus heeft de hele productielijn in eigen beheer en kan daarom strenge kwaliteitscontroles handhaven. Aangezien er geen tussenpersoon is en de producten rechtstreeks van de eigen tuin naar de winkel gaan, blijven de prijzen voor de klant zeer betaalbaar.

100% biologisch en handgemaakt
Biologisch is de kernwaarde van Botanicus, en dat† betekent dat het fruit, de bomen, de planten en de kruiden worden gekweekt zonder het gebruik van chemische toevoegingen of kunstmest.

Botanicus gebruikt ook† verse in plaats van gedroogde kruiden. Dat kan omdat de kruiden direct na de oogst bewerkt worden. Het maken van cosmetica is arbeidsintensief en wordt gedaan in kleine hoeveelheden tegelijk en met de hand.

Praag_botanicus_praag_ingang.jpg

Bezoek aan Ostra
In de Botanicustuinen in Ostra zijn bezoekers van† harte welkom om met eigen ogen de planten, kruiden en fruitbomen te zien die worden gebruikt om de producten van Botanicus te maken.† Bovendien kunnen bezoekers van de OstrŠ-winkel biologisch, seizoensgebonden groente en fruit kopen.

Ook organiseert Botanicus in OstrŠa geregeld workshops waar bezoekers oude ambachten kunnen uitproberen zoals het maken van kaarsen en zeep, het verven van stoffen en het maken van papier. Het doel is om te laten zien wat er allemaal van natuurlijke producten gemaakt kan worden.

Praag_botanicus_praag_4.jpg

Locatie en adres
Botanicus is in het centrum van Praag, vlak achter het Oudestadsplein en de Tynkerk.

Adres: Botanicus, Tyn 3, Stare Mesto, Praag
Openingstijden: Dagelijks 10.00-19.00

Volgend artikel: Manufaktura voor biologische produkten en Tsjechische volkskunst
Vorig artikel: Green Wave Bio Cosmetika, Bio en Fairtrade producten

Foto's: Marianne Crone

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van TsjechiŽ. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.