praag-moldaukarelsbrug-praagpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-winter

Handgeborduurde tafelkleden en meer

Wat een leuk ouderwets winkeltje! Van handgeborduurde tafelkleden tot kussenovertrekken, Linke heeft alles wat je nodig hebt om je huis op te fleuren. Dit is uniek, zelfs in Praag.

Praag_linke-praag.jpg

LET OP: deze winkel is PERMANENT GESLOTEN.

Linke is een Tsjechisch familiebedrijf gespecialiseerd in huishoudtextiel. Dat klinkt saai! Maar in dit kleine winkeltje vind je allerlei prachtige handgeborduurde tafelkleden met bijpassende servetjes, gehaakte kleden in alle maten en soorten, prachtige kussenovertrekken, geborduurde schilderijtjes. Hier koop je ook alle benodigdheden voor de babykamer zoals mooie ouderwetse wiegen op wieltjes en rieten maanden voor babyspulletjes. Verder is er heel veel keuze uit stof per meter – gebloemd, gestreept of geruit.

Linke werd opgericht in 1989 en de sfeer van die jaren is goed te merken. Het is alleen al de moeite waard om even langs lopen om de ingangsdeur te bewonderen met prachtig ouderwetse vitrage. Ook de etalage is een klein wondertje - niet ontworpen door een etaleuze maar propvol artikelen zodat passanten goed kunnen zien wat er te koop is.

Adres:
Linke
Platyz, Narodni 37
Praag 1

Openingstijden
maandag t/m zaterdag 10.30-13.00 uur en 14.00-18.00 uur.

Openbaar vervoer
tram 22 halte Narodni trida
metro lijn B station Mustek 

foto Marianne Crone 

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.