praag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-farokarelsbrug-praagpraag-winter

Globe Bookstore: Engelse boeken en Griekse olijven

Je gaat naar de Globe Bookstore in Praag niet alleen om in boeken te bladeren maar ook omdat zij het lekkerste 'full English breakfast' hebben en de smakelijkste Griekse salade met feta en olijven. Een goede boekwinkel kenmerkt zich door diversiteit en dat is precies wat Globe Bookstore biedt. Kies een boek en ga lekker zitten lezen in een van de fauteuils. Het cafe van de Globe Bookstore is een hotspot voor kunstenaars, schrijvers, studenten en toeristen. Behalve koffie kun je ook genieten van cocktails en natuurlijk bier.

Praag_shopping_globe_bookstore_praag.jpg

Globe Bookstore: boeken

Wanneer je van boeken houdt, houd je van de Globe Bookstore in Praag. Snuffel hier rond en ontdek tussen de 10.000 nieuwe en tweedehands boeken precies dat boek waar je al jaren naar aan het zoeken bent.

Een goede boekenwinkel herken je niet aan de kwantiteit maar aan de kwaliteit; de boekencollectie van de Globe omvat alle denkbare genres van roman tot science fiction. Ook vind je hier een grote keuze aan tijdschriften en kranten, niet alleen Engels en Amerikaans maar ook Frans, Italiaans, Spaans, Duits en Russisch.

Globe Bookstore: eten
Lekker eten kun je ook in de Globe Bookstore. De topper van het ontbijtmenu is de 'full English breakfast', compleet met worstjes, bacon en baked beans. Op zaterdag en zondag kun je je hier tot 16 uur 's middags tegoed doen aan de weekend brunch. Wanneer je een beetje genoeg hebt van de stevige Tsjechische kost, is de Globe ook een uitstekend lunchadres. Of je nu kiest voor Griekse salade met kalamata olijven, Mexicaanse burritos of pittige Thaise kip, het is allemaal even lekker.

Bereikbaarheid en locatie
De Globe Bookstore ligt in de wijk Nove Mesto, maar niet in het toeristische gebied van Praag en kan dus even zoeken zijn voor je het vindt. Vlak in de buurt ligt het Karelsplein, Karlovo namesti in het Tsjechisch. Masarykovo nabrezi, de kade langs de Moldau, is de moeite waard omdat er een aantal mooie huizen met art nouveau versierselen staan. Houd je meer van moderne architectuur, tegenover Jiraskuv brug staat het Dansende Huis, tancici dum.

Adres: Globe Bookstore en Cafe, Pstrossova 6, Nove Mesto, Praag 1 
Boekwinkel openingstijden: maandag t/m vrijdag 10.00-21.00 uur, zaterdag en zondag 09.30-21.00 uur
Cafe openingstijden: maandag t/m vrijdag 10.00-23.00 uur, zaterdag 09.30-23.00 uur, zondag 09.30-22.00 uur.

Tram 18 en 22 halte Narodni Divadlo Myslikova, metro lijn B Karlovo náměstí

foto Marianne Crone 

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.