praag-winterpraag-karelsbrug-foto-dennis-farokarelsbrug-praagpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-moldau

Absinth Shop, Moser en Manufaktura

Welke souvenirshop in Praag gun je je klandizie? Dat is een moeilijke opgave want Praag telt honderden souvenirwinkels die, op het eerste gezicht, allemaal hetzelfde verkopen. De Absinth Shop in de wijk Nove Mesto is net even iets anders. 

Praag_absinth-shop-praag.jpgDe meeste souvenirwinkels in Praag concentreren zich in de nauwe, kronkelige straatjes van de wijk Stare Mesto. Maar ook in Nove Mesto vind je heel veel winkels die alles verkopen wat toeristen mee naar huis willen nemen. In Praag vind je leuke dingetjes voor ieders beurs; Boheems kristal, marionetten, houten speelgoed, bier en absinth.

Boheems kristal
Boheems kristal vind je in alle soorten, maten en prijzen. De mooiste en (duurste) verzameling is te koop bij de Moserwinkel in de winkelstraat Na prikope 12, waar je voor een wijnglas makkelijk €75 of meer betaalt. Vind je dit iets aan de dure kant, loop dan binnen bij een 'gewone' souvenirwinkel, makkelijk te herkennen omdat de hele etalage uit tentoongestelde kristallen voorwerpen bestaat.

Praag_marionetten-praag.jpgMarionetten

Tsjechische liefde voor het poppentheater bestaat al sinds de zeventiende eeuw en gaat nog steeds onverminderd voort. Marionetten zijn te koop in vrijwel alle souvenirwinkels in de Oude Stad. Op de Havelskà markt vind je mooie exemplaren, wel fabriekswerk. De mooiste handgesneden poppen koop je bij Marionety Truhlar, U luzickeho seminare 5, in de wijk Mala Strana.

Houten speelgoed
Tsjechie kent een rijke traditie van houten speelgoed. Nog steeds kopen de Tsjechen houten treintjes, autootjes, brandweerwagens maar ook blokken en houten puzzels voor hun kinderen. Loop binnen bij Manufaktura in Melantrichova 17, in de Oude Stad.


Bier, Becherovka en Absinth
Neem Absinth mee naar huis, wanneer je op zoek bent naar een drinkbaar souvenir. Tsjechie is één van de weinige landen in Europa waar je absinth legaal kunt kopen. Dit groene drankje bevat 70% alcohol en een kruid dat licht hallucinerend werkt. Klinkt dit niet zo aantrekkelijk, koop dan bier, de nationale drank of Becherovka, een kruidenbitter met een alcoholgehalte van 38%. De meeste souvenirwinkels in de Oude Stad vragen woekerprijzen. Bier en Becherovka koop je daarom het best bij een Albert Supermarkt. Absinth in de Absinth Shop, Vorsilska 2, in de wijk Nove Mesto.

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.