praag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-farokarelsbrug-praagpraag-winterpraag-karelsbrug-foto-dennis-faro

Modernista: chicque designwinkel

Modernista is een chique designwinkel voor art deco sieraden, moderne glaskunst en designer speelgoed van hout. Modernista is een designwinkel in Praag waar je je ogen uitkijkt. Het beste adres voor liefhebbers van kubisme, functionalisme en art deco. Alles is gemaakt volgens oorspronkelijke technieken en met oorspronkleijk materiaal. Dit is Tsjechisch modernisme uit de jaren 1920-1945.


Praag_art-deco-servies.jpg
Modernista Designwinkel: Huis van de Zwarte Madonna
Dit Art Deco koffieservies uit 1930 met zigzag motief is een replica en bijna niet te onderscheiden van het echte dat een fortuin zou kosten, als het al te koop is. Dit 'namaak' servies is te koop bij Modernista, een winkel die zich specialiseert in Tsjechisch design van de afgelopen honderd jaar: kubistische serviezen, functionalistische zitmeubelen, tafellampen uit de jaren ’30, art deco clubfauteuils en een hele reeks prachtige, exclusieve artikelen. Het is een van de chicste designboetieks in Praag. Hier vind je bijzondere souvenirs, die eigenlijk meer kunstwerk dan souvenir zijn. De Modernista designwinkel is gevestigd in het huis van de Zwarte Madonna, naast het museum van Kubisme.

Adres: House of the Black Madonna, Ovocny trh 19 in de wijk Stare Mesto in Praag, gelegen tussen Namesti Republiky en het Oudestadsplein.

Modernista Flagship store
Modernista flagship store is gevestigd in een klein, heel chic winkelcentrum in het Vinohradsky Pavilion in de wijk Vinohradska, Vinohradska 50. De focus hier is op meubels, accessoires en lampen. Ook vind je hier replica's van meubels ontworpen door Adolfa Loos, Pavel Janak en andere bekende designers. Misschien niet handig om 'als souvenir' mee naar huis te nemen, maar prachtig om te zien. Het Vinohradska Pavilion is de moeite waard om te bekijken. ooit een oude markthal nu omgebouwd tot een designer paradijs. In de kelderverdieping is een filiaal van Albert supermarkt. En dat is gewoon de Nederlandse Albert Heijn in een Tsjechisch jasje.

Adres: Vinohradsky Pavilion, Vinohradska 50 in de wijk Vinohrada in Praag.

Andere vestigingen van Modernista in Praag:

1. De museumwinkel in het Museum voor Decoratieve Kunsten, 17 Listopadu straat, heeft een grote keuze aan kunstvoorwerpen met nadruk Tsjechische vormgeving.

* Gespecialiseerde publicaties over design, toegepaste kunst en tijdschriften over kunst en design.
* Replica's van originelen uit het archief van het Museum voor Decoratieve Kunsten (porselein, keramiek, glas, juwelen, speelgoed, enz.)
* Modern Tsjechisch ontwerp - glas, porselein, sieraden
* Originele Tsjechische mode en accessoires
* Briefpapier, posters, briefkaarten, kalenders, dagboeken, schriften, souvenirs, enz.
* Kleine geschenken en speelgoed voor kinderen

2. Modernista in Obecni Dum (Gemeenschapshuis), Namesti Republiky 5, specialiseert zich in replica's van kubistisch aardewerk, toegepaste kunst en hedendaags design. De collectie omvat porselein en keramiek, glas en sieraden - van Tsjechisch kubisme tot functionalisme tot het nieuwste werk van moderne Tsjechische ontwerpers. Verder ook boeken en briefpapier.

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.