praag-winterpraag-karelsbrug-foto-dennis-farokarelsbrug-praagpraag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-faro

Manufaktura: heel natuurlijk en betaalbaar

Manufaktura is synomiem aan natuurlijke producten. De hele winkel en alle etalages staan boordevol met hebbedingetjes: van handgebreide mutsen van puur schapenwol tot zeep gemaakt met bier. Shop naar hartelust en geniet in een sfeer van natuurlijke produkten. Wanneer je in het centrum van Praag langs Manufaktura loopt, krijg je het gevoel dat je diezelfde etalages al gezien hebt. Je vraagt je af of je in kringetjes loopt en de weg kwijt bent. Er is niets mis met je orientatievermogen. Manufaktura is een winkelketen met een zestal filialen in Praag.

Praag_manufactura-winkel-praag.jpg Manufaktura: one-stop-shop voor cadeautjes
Manufaktura is perfect om in rond te snuffelen. Ontdek de prachtigste handgebreide truien, geborduurde tafelkleden, rieten manden, beschilderde eieren, houten lepels en heel veel snuisterijen. Betere Tsjechische volkskunst bestaat niet. Doe ook een rondje op de cosmetica afdeling. De gezichtscreme op basis van bier ruikt niet alleen lekker, maar geeft ook een lekker zacht gevoel.

Dode Zee zout, bier-shampoo en -zeep, houten keukengerei, handgebreide mutsen, handschoenen en oorwarmers, aardewerk serviezen en nog veel meer dingen die je absoluut niet nodig hebt. Manufaktura is een bijzondere winkel en ideaal wanneer je op zoek bent naar cadeautjes. De slagingskans is bijzonder groot.

Manufaktura: Tsjechische winkelketen
Manufaktura heeft nog geen lange geschiedenis want dit bedrijf werd pas opgericht in 1991. Des ondanks is Manufaktura niet weg te denken uit het winkellandschap. Dit 100% Tsjechische bedrijf is beroemd om traditioneel, handgemaakt houten speelgoed. Dit plus een breed scala aan natuurlijke cosmetica is de succesformule van dit bedrijf.

Manufaktura wil de traditionele Tsjechische en Moravische volkskunst beschermen en toegankelijker maken voor het grote publiek. Daar zijn ze in geslaagd. Vrijwel iedereen is gecharmeerd van houten speelgoed en de cosmetica die niet gestest is op dieren. Kwaliteit en lage prijzen hebben Manufaktura tot een succes gemaakt.

Bereikbaarheid en locatie
De grootste en meest indrukwekkende winkel is op Melantrichova 17 in het centrum van Praag. Andere winkels vind je op Karlova 26, Mostecka 17, Zelezna 3, Nerudova 31 en Zlata ulicka 12. Heb je nog kronen over wanneer je op het punt staat om naar huis te gaan? Er is ook een Manufaktura op de luchthaven.

Openingstijden: 7 dagen per week van 10.00 – 20.00 uur (Manufaktura in de Melantrichova straat)
Openbaar vervoer: lijn A en B metrostation Mustek

foto's Marianne Crone

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.