praag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-farokarelsbrug-praagpraag-winterpraag-karelsbrug-foto-dennis-faro

Moser kristal: verleidelijke glans en glitter en loodvrij

Moser betekent kristal. Moser staat garant voor topkwalitiet. De winkel in Praag staat vol verleidelijke glans en glitter. Prachtige wijnglazen, bokalen, karaffen, vazen en serviesgoed voor alle gelegenheden. Het een is nog mooier dan het andere. Moser kristal is anders dan Boheems kristal dat een hoog loodgehalte heeft en daardoor extra schittert. Moser kristal is wereldberoemd om loodvrij kristal dat schittert alsof er lood in is verwerkt. De grondstoffen zijn van hoge kwaliteit en de glasblazers zijn ware kunstenaars.

Praag_moser_(1).jpg
Moser kristal: loodvrij kristal

De Moser winkel in het centrum van Praag is het vlaggenschip van de gerenommeerde glasblazersdynastie uit Karlovy Vary. Ludwig Moser slaagde erin om kristal te maken waarin geen lood is verwerkt. Lood zorgt ervoor dat glas hard en dus duurzaam is, bovendien breekt lood het licht zodat de lichtstralen versplinterd worden en het lijkt of alle kleuren van de regenboog aanwezig zijn. Werken met lood is niet gezond. De uitvinding van Moser was een goede vooruitgang voor de arbeiders die nu in een veiligere omgeving konden werken. Voor het bewaren van whiskey en andere alcoholhoudende dranken is een loodvrije karaf aan te bevelen. Lood kan namelijk, wel heel langzaam, doorsijpelen in de alcohol.

Praag_moser_(2).jpg
Moser kristal: het winkelinterieur
De Mosercollectie kenmerkt zich door hoge kwaliteit en traditionele ontwerpen. De kunstwerken van Moser worden met de hand gemaakt. Dit in tegenstelling met Boheems kristal dat naast handwerk ook in series gemaakt wordt. De prijzen van Moser kristal weerspiegelen het vakmanschap. Ook al heb je niets nodig, ga toch even naar binnen, al was het alleen maar te kijken naar alle kristallen voorwerpen. Ga vooral ook even naar binnen voor een bezichtiging van het interieur: fraai met hout ingelegde ramen en prachtige glas-in-lood ramen. En als je dan toch binnen bent, neem dan een kijkje op de tweede-keus afdeling; wijnglazen, fruitschalen en nog veel meer met kleine fabricagefouten die alleen een kenner kan zien.

Bereikbaarheid en locatie
De Moser kristal winkel bevindt zich aan de ingang van de Cerna Ruze winkelpassage in het centrum van de wijk Nove Mesto aan de drukke winkelstraat na Prikope en vlakbij het Wenceslasplein.

Adres: Moser kristal, Na Prikope 12, Praag
Open: maandag t/m vrijdag 10.00 – 20.00 uur, zaterdag en zondag10.00 – 19.00 uur.

Openbaar vervoer: dichtstbijzijnde Metrostations: Mustek (lijn A en B) en namesti Republiky (lijn B)
Tram 3,9,14 en 24 halte Wenceslasplein en tram 8, 14 en 26 halte namesti Republiky

foto's Moser-glass.com

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van Tsjechië. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.