karelsbrug-praagpraag-winterpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-faro

Shakespeare and Sons: Engelse boeken in Praag

Engelse boeken in Praag koop je bij Shakespeare and Sons. Eigenlijk is het niet een Engelse boekwinkel, maar een boekwinkel met Engelse boeken, heel veel Engelse boeken. Shakespeare and Sons is de favoriete winkel van de redactie van Praag-Nu. Ten eerste omdat bijna de gehele collectie in het Engels is. dat leest  wat makkelijker dan Tsjechisch. Ten tweede omdat het een gezellige, sfeervolle en inspirerende winkel is. Alle wanden zijn bedekt met boekkasten van plafond tot plint en tjokvol met Engelstalige boeken. Van bestsellers tot studieboeken, van reisboeken tot klassieke romans alles kun je hier vinden.

Praag_shakspeare-and-son-praag.jpg Engelse boeken in Praag
De winkel van Shakespeare & Sons is een lange pijpenla, hoe verder naar achteren hoe sfeervoller het wordt. Op de begane grond vind je romans, kookboeken, reisboeken geschiedenis en politiek. Tussen de nieuwe boeken staan ook tweedehands boeken.

Een houten trap brengt je naar het souterrain met boeken over kunst, literaire kritieken en stripboeken. Op dit lagere niveau is ook de leeskamer met een prachtig uitzicht op de Karelsbrug. Installeer je hier met een boek terwijl je koffie drinkt.

Shakespeare and Sons organiseert regelmatig open-mic en muziekavonden en ook kunsttentoonstellingen. Staat je lievelingsboek er niet bij, snuffel dan tussen de tweedehands. Blader ook even in boeken geschreven door Tsjechische auteurs omdat je deze Engelstalige boeken niet altijd in andere boekwinkels vindt.

Bereikbaarheid en locatie
De winkel van Shakepeare and Sons ligt in de wijk Mala Strana, een deel van Praag waar iedere toerist rondslentert op weg naar de Praagse Burcht. Deze wijk is een doolhof van smalle steegjes en straten geplaveid met kinderhoofdjes. Schilderachtige trappen brengen je naar de Praagse Burcht.

Adres: Shakespeare and Sons, U Luzického semináre 10.
Open: elke dag open van 11.00 tot 19.00 uur.

Openbaar vervoer: tram 2, 5, 7, 12 naar halte Malostranska

Leuk om te doen in Mala Strana
1. Lunch bij Ferdinanda, Karmelitska 18, Tjsechische gerechten en eigen microbrouwerij
2. KGB Museum, Vlasska 13, collectie gewijd aan de Russiche geheime dienst
3. Smalste straat in Praag, 70 centimeter breed met voetgangerslicht, zijstraatje bij U Luzickeho seminare 24

foto's Marianne Crone

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van Tsjechië. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.