praag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-winterkarelsbrug-praagpraag-karelsbrug-foto-dennis-faro

Shoppen en schatzoeken in antiekwinkels

Shoppen in antiekwinkels in Praag is niet moeilijk want de stad telt een record aantal antiekwinkels en bazars oftewel tweedehandswinkels. Vooral wanneer het regent of koud is, is rondsnuffelen hier ideaal. Antiekwinkels en tweedehandswinkels waren populair in communistische dagen en zijn dat nog steeds. Hier koop je porselein, glaswerk, kristal, geborduurd textiel, zilverwerk of schilderijen. Vooral in het centrum van Praag zijn een groot aantal antiekwinkels met antiek en prijzen die laten zien dat het hier niet om tweedehands rommel gaat maar om echt antiek.

Praag_antiekwinkel-praag.JPG

Shoppen in antiekwinkels
Antiekwinkels, starozitnosti in het Tsjechisch, zijn vaak gespecialiseerd in bijvoorbeeld glaswerk, porselein of Boheems kristal, textiel en kant of zilver, granaat en sieraden. Verwar antiekwinkel niet met antiquariaat, Antikvariat in het Tsjechisch. Je kunt deze winkels meestal overslaan want ze zijn gespecialiseerd in oude boeken vrijwel alleen in het Tsjechisch. Maar ben je geinteresseerd in prenten, kaarten en schilderijen breng dan zeker een bezoekje. Zowel de antiekwinkel als het antiquariaat hebben echte kunst voor een echte prijs.

Antique V. Andrle, Krizovnicka 1
PERMANENT GESLOTEN

Een topkwaliteit antiekwinkel met overeenkomstige prijzen, gespecialiseerd in sieraden, schilderijen, orthodoxe iconen, sculpturen, porselein, keramiek, glaswerk, een verscheidenheid aan klokken inclusief wand-, tafel- en grootvaderklokken, zak- en polshorloges, meubels en meer in alle stijlen van barok en biedermeier tot art nouveau, kubistisch en art deco.

Dorotheum Veilinghuis, Ovocny Thr 2
Antiekwinkel en veilinghuis, ideaal wanneer je op zoek bent naar beeldende kunst, schilderijen, diamanten, edelstenen, zilver, porselein, art nouveau ringen en broches en sieraden bezet met granaat. Veilingen vinden regelmatig plaats maar zijn in het Tsjechisch en de prijzen in Tsjechische kronen. Je kunt ook gewoon in de winkel kopen. Je vindt hier geen kitsch, alles is echte kunst en de prijzen zijn navenant.

Praag_shopping_bazar_praag.jpg

Cinolter Antique, Maiselova 9
Een antiekwinkel met een breed scala aan sieraden en gespecialiseerd in edelstenen, maar hier vind je ook glaswerk, porselein, kristal. klokken en horloges.

Alma Mahler Antique, Valentinska 7
Gespecialiseerd in Boheems glas.†
Bazar Antik, Kremencova 4
Geborduurde lakens en kussenslopen, kanten tafelkleden en porselein.†
Antik Petit, Anny Letenske 12
Gehaakte spreien, bruidsjurken, geborduurde tafelkleden, kristal, schilderijen en aquarellen. Liggen buiten het centrum en richten zich niet op toeristen en dat zie je in de prijzen.

Shoppen in antiekwinkels of in een bazar
Shoppen in antiekwinkels in Praag is misschien alleen kijken en niet kopen. Is je budget wat kleiner ga dan naar een bazar met volop tweedehands spullen zoals kleding, meubels, snuisterijen, huishoudelijke apparaten en allerlei andere tweedehands rommeltjes. Het is even zoeken, maar er is een kans dat je tussen alle spullen iets waardevols vindt.

foto's Marianne Crone

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.