praag-moldaukarelsbrug-praagpraag-winterpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-karelsbrug-foto-dennis-faro

Bazar Antik - van koffiekopjes tot pijpen

Tweedehands Bazar Antik is één van die winkeltjes in Praag waar je geweest moet zijn. Praag puilt uit van de tweedehandswinkels, antiekwinkels en rommelwinkeltjes. De onovertroffen favoriet is Bazar Antik in de wijk Holesovice. Je kunt het zo gek niet bedenken of je vindt het bij Bazar Antik. Er zijn in Praag veel tweedehandswinkels die Bazar heten omdat dit de generieke term is voor een rommelwinkel. Elke bazar lijkt zijn eigen specialiteit te hebben. De een verkoopt vaak uitsluitend kristal en porselein, de ander linnengoed en kant. Sommige verkopen van alles en lijken op een uitdragerij.

Praag_shopping_bazar_praag_2.jpg

Tweedehands Bazar Antik: een winkel van Sinkel

Bazar Antik is een Winkel van Sinkel boordevol spullen die ouderwets zijn geworden en niet meer in de gratie zijn. Het interieur is als een doolhof dat bestaat uit bakken gevuld met frivole tasjes, vitrines afgeladen met horloges en sieraden en allerhande meubels van robuuste dressoirs tot rotan jaren 60 bijzettafeltjes. Tafels beladen met bekers en ander serviesgoed, toneelkijkers en melkkannen. De winkel is één grote opslagplaats. Tussen de loodzware plantenpotten en art-nouveau lamparmaturen vind je zeker iets van je gading. Mocht je een beetje blut zijn, Bazar Antik is ook pandjeshuis.

Adres: Bazar Antik, twee ingangen: Komunardu 33 en Pristavni 18
Open: maandag t/m zaterdag van 10.00 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 17.00 uur. Gesloten op zondag.

Praag_praag-bazar-tweedehandswinkel.jpg

Komunardu, winkelstraat in Holesovice
Wanneer je geen zin hebt om nog meer winkels met Boheems kristal, T-shirts, marionetten en andere souvenirs te bezoeken, blijf dan niet in het winkelgebied in de buurt van het Oudestadsplein en het Wenceslasplein, maar ga naar de wijk Holesovice. Hier vind je geen souvenirwinkels en heel weinig toeristen.

Mistri Zastavarny, Komunardu 17
Koopt en verkoopt gouden sieraden voor een gunstige prijs. Een pandjeshuis dat ook sieraden en mode accessoires verhuurt en verkoopt.

Galanterie Pradlo, Komunardu 33
Wanneer je van handwerken, breien en haken houdt, is dit een winkel waar je zeker naar toe moet gaan. Heel veel wol, borduurzijde, breipatronen en kinderkleding.

Satnicek, Komunardu 38
Tweedehands kinderkleding voor spotprijzen en ook dameskleding vanaf maat 34.

Bento Cafe & Bistro, Komunardu 13 i
Een gezellige koffiebar met lekkere ontbijtjes en ook Aziatische wokmenuutjes, alles uit de Vietnamese keuken.

Openbaar vervoer naar de Komunardu straat
Tram 6, 12 en 17 halte Delnicka

Leuk om te doen in de buurt:  Krokodillen Zoo, Tuserova 39
DOX centrum voor moderne kunst, Poupetova 1  

foto's Marianne Crone

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van Tsjechië. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.