praag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-winterpraag-karelsbrug-foto-dennis-farokarelsbrug-praagpraag-moldau

Snuffelen in een tweedehands rommelwinkel

Tweedehands rommelwinkels in Praag zijn tot de nok gevuld met afgedankte spullen die op een nieuw leven wachten: een ware goudmijn voor vezamelaars van (bijna) antiek en curiosa. Rommelwinkels, bazar in het Tsjechisch, zijn de ideale plek om een middagje rond te snuffelen. Hoe verder weg van het centrum van de stad des te gunstiger de prijs. Winkelen in een tweedehands rommelwinkel is een soort schatgraven. Je weet nooit of je wat vindt en waar je mee naar huis gaat. Bazars zijn goedkoper dan antiekwinkels en hebben een grotere voorraad. 

Praag_praag-rommelwinkel-vetesnic.jpg

Tweedehands rommelwinkels: een soort kringloopwinkel
De tweedehands rommelwinkels in Praag zijn niet zo goed georganiseerd als de Nederlandse kringloopwinkels. Wat artikelen betreft lijken ze erg veel op elkaar. Er zijn verschillende benamingen voor de tweedehandswinkels: Bazar is voor wat wij een uitdragerij noemen, kleding, meubels, snuisterijen, huishoudelijke apparaten. Starozitnosti is een antiekwinkel, vaak gespecialiseerd in bijv. kristal en zilver of beeldende kunst en schilderijen. Antikvariat heeft oude boeken, kaarten en prenten.

Praag_praag-tweedehands-rommelwin.jpg

Tweedehands rommelwinkel Bazar u Medveda
Bazar u Medveda is a-typisch voor een Praagse rommelwinkel en lijkt erg veel op een Nederlandse kringloopwinkel omdat de spulletjes netjes op planken staan en gerangschikt naar soort. Je vindt hier een uiteenlopende verzameling van telefoons met draaischijf, bont gekleurd serviesgoed, Boheems kristal, schilderijen, beeldjes van heiligen, armbandjes, ringen, broches en ga zo maar door. Bazar u Medveda is een tweedehandswinkel met voorwerpen uit grootmoeder's tijd. Neem de tijd om rond te snuffelen en sla geen hoekje over want overal liggen betaalbare schatten. Wanneer je een mondje Tsjechisch spreekt, is alles nog aantrekkelijker geprijsd. Een beetje afdingen kan dan ook geen kwaad. Dit tweedehands winkeltje is een geweldige plek om spulletjes te kopen die je absoluut niet nodig hebt.

Bereikbaarheid en locatie
Tweedehands rommelwinkel Bazar u Medveda ligt in de wijk Nove Mesto vlakbij het Karelsplein (Karlovo namesti) en is een zijstraat van Jecna, een gezellige winkelstraat.

Adres: Bazar u Medveda, Katerinska 15, Praag
Open: maandag t/m zaterdag 11.00-13.00 uur en 14.00-18.00 uur.

Openbaar vervoer: lijn C metrostation I.P. Pavlova

foto's Marianne Crone  

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.