praag-karelsbrug-foto-dennis-farokarelsbrug-praagpraag-winterpraag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-faro

Cafe Imperial: Art Deco op zijn best

Het grandioze Art Deco-interieur van Cafe Imperial en het aanbod aan heerlijke drankjes en eten maken dit cafe tot een van de meest fascinerende cafés in Praag. De koffie is uitstekend en het gebak overheerlijk. Probeer een van de specialiteiten Karlovy Vary-koffie, espresso, Becherovka, kaneel en slagroom of warme chocolademelk Imperial met peperkoek en slagroom. Op het ontbijt- en brunchmenu staan eieren benedict, volgens speciaal recept van de chef-kok. Cafe Imperial is de perfecte plaats voor lunch of diner waar je de sfeer proeft van een ouderwets Praags café in een modern Tsjechisch jasje. Imperial is niet alleen cafe maar ook een hotel.

Praag_imperial_cafe_praag_7.jpg

Cafe Imperial: Tsjechische keuken en meer
Het menu van Cafe Imperial bevat het beste uit de Tsjechische keuken en andere specialiteiten De nadruk ligt op huisgemaakte gerechten en fastfood is uit den boze. Als je het moeilijk vindt om à la carte te bestellen, neem dan het zeven-gangen degustatiemenu. Op het ontbijtkaart staan onder andere zachtgekookte eieren met mierikswortelsaus en Parijse omelet gevuld met ui en champignons. Heb je wat meer trek, bestel dan een Engels of Amerikaans ontbijt met de beroemde eieren benedict van de chef-kok. Een van de voordelen van Cafe Imperial is dat het al om zeven uur 's ochtends opengaat, wanneer andere cafes vaak nog gesloten zijn.

Cafe Imperial Art Deco op zijn best
Alsof de tijd heeft stilgestaan. Dat is wat je ervaart wanneer je Café imperial binnenstapt. Honderden keramische tegels met bas-reliëfs van vogels, bloemen en mystieke figuren geven het café een oosters tintje. Franz Kafka en vele andere beroemde vooroorlogse Praagse burgers waren regelmatige gasten. Lees de krant, blader door tijdschriften en proef de sfeer van de jaren twintig. Verzuim niet naar het toilet te gaan en je handen te wassen met water dat uit gouden kranen stroomt.

Praag_imperial_cafe_praag_9.jpg

Cafe Imperial toen en nu
Cafe en hotel Imperial was het toppunt van succes vol praal en pracht tot de Tweede Wereldoorlog, toen de Duitse soldaten het confisceerden en de Tsjechen het cafe gingen mijden. Na de oorlog herwon het hotel en het cafe populariteit. Vanaf 1948 was het een ROH hotel. ROH is de afkorting van Revoluční odborové hnutí, de revolutionaire vakbeweging. Het hotel bood accommodatie aan gasten en leden van deze beweging. Roh stopte de exploitatie van het hotel en café in de jaren tachtig. Imperial raakte in verval maar werd in oude glorie hersteld na een complete renovatie aan het begin van het nieuwe millennium.

Hotel Imperial
Hotel Imperial ligt in het centrum van Praag en op loopafstand van het Wenceslasplein en de Oude Stad. Je kunt als hotelgast gratis gebruik maken van de fitnessruimte en de spafaciliteiten. Trams stoppen voor de deur en het metrostation Namesti Republiky is nog geen vijf minuten lopen. Op dit plein zijn twee winkelcentra, het moderne Palladium en Kotva met interessante architectuur. Op het plein is ook het mooiste Art Nouveau gebouw van Praag, het Gemeenschapshuis. Met een rondleiding kun je het gebouw bezichtigen. 's Avonds zijn er klassieke concerten in de Smetanazaal. 

Boek hier een kamer in het Art Deco Imperial Hotel

Locatie
Adres: Cafe en hotel Imperial, na Porici 15, Nove Mesto, Praag
Metro lijn B, Namesti Republiky station
Tram: 6, 8, 15, 26 halte Namesti Republiky

Lees verder
Gemeenschapshuis, Obecni Dum, art nouveau op zijn mooist
Palladium shopping mall
Kotva: het oudste warenhuis van Praag

foto's Marianne Crone

Praag_imperial_cafe_praag_1.jpg
  Praag_imperial_cafe_praag_3.jpg   Praag_imperial_cafe_praag_2.jpg   Praag_imperial_cafe_praag_6.jpg   Praag_imperial_cafe_praag_8.jpg Praag_imperial_cafe_praag_4.jpg

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van Tsjechië. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.