praag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-moldaupraag-winterkarelsbrug-praag

Waterkant cafe aan de Moldau kade met rivierzicht

Waterkant cafe-bistro LAb Space in Praag zit op een vijf-sterren locatie op de Naplavka kade aan de Moldau. Geniet hier met een drankje van een prachtig uitzicht op de Praagse Burcht. Het deel van de kade tussen Vyton en het Dansende Huis is altijd gezellig druk met Tsjechen en toeristen. Het hele jaar door zijn er activiteiten op deze kade, van boerenmarkten en rommelmarkten tot culturele en gastronomische evenementen. De kelders in de kademuur werden vroeger gebruikt voor ijsopslag maar zijn nu verbouwd tot winkels, cafés en bars.

Praag_moldau_kade_cafe.jpg

LAb Space spartaans ingericht
Cafe LAb Space is minimalistisch ingericht. Afhankelijk van het weer zit je buiten of binnen. De ruimte is klein en er is een beperkt aantal zitplaatsten. Je gaat naar binnen door een ronde, giga patrijspoort-deur. Wanneer je binnen zit heb je door deze patrijspoort een mooi gezicht op de westoever van de Moldau, extra mooi bij zonsondergang. De inrichting is spartaans, geen kunst aan muren, zelfs niet eens één enkele plant om wat kleur te geven. Het focuspunt is de zwarte bar met een regiment bierpullen tegen een witte muur erachter. Binnen is geen toilet maar verder op de rij is een kadekelder ingericht als openbaar toilet.

LAb Space voor koffie en bier
Het met krijt geschreven menu hangt aan de muur. Op de lijst staan voornamelijk dranken; koffie, ijskoffie frisdranken en uiteraard bier. Er is een klein aanbod van snacks. Chlebicky, boterhammetjes belegd met aardappelsalade met daarop gedrapeerd een plakje ham, een augurkje en soms een half ei. Heb je liever iets zoets dan is er kolac, een gebakje van deeg gevuld met fruit of maanzaad of andere soorten cakegebak.

Praag_moldau_kade_partijspoort_praag.jpg

Patrijspoort-deuren 
Op dit stuk van de Naplavka kade zijn een twintigtal uniforme kadekelders, vroeger voor de opslag van ijs en nu in gebruik als cafe, kunstgalerie of winkel. De speciaal ontworpen ronde patrijspoort-deuren hebben een doorsnee van 5,4 meter en wegen 1,7 ton. Ze gaan automatisch open zodat ook roelstoelgebruikers en moeders met kinderwagens geen hulp nodig hebben.

Bereikbaarheid en locatie
De Naplavka kade ligt in de wijk Nove Mesto en niet op toeristische route. Vooral in het weekend is het er druk wanneer de boerenmarkt gehouden wordt. In de zomer is de kade heel gezellig om te flaneren en om iets te drinken in een van de vele cafeetjes.

Adres: LAb Space, Rasinovo Nabrezi, Nove Mesto, Praag
Tram 3, 6, 7, 14, en 17 halte Palackeho namesti

Lees verder
Boerenmarkt aan de Moldau kade
Dansend Huis

Foto's LAb Space facebook

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.