praag-moldaupraag-winterpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-karelsbrug-foto-dennis-farokarelsbrug-praag

Koffie en lunch in Kavarna Obecni Dum

Kavarna Obecni Dum in Praag biedt geurige koffie in een stralende art-nouveau omgeving. In de zomer is het gezellig zitten op het grote terras aan de voorzijde maar wanneer je van het prachtige interieur wilt genieten is binnen de beste plaats. Drink 's morgens een kopje koffie in dit chicque koffiehuis, ga winkelen in de nabijgelegen Na Prikope straat en kom dan terug voor een smakelijke lunch. Op deze manier geniet je dubbel van dit prachtige cafe-restaurant.

Praag_kavarna_obecni_dum_(1)_1.jpg

Stijlvol art-nouveau
Het Grand Cafe van het Obecni Dum, een stijlvolle horeca-gelegenheid met hoge plafonds, glinsterend kristal, chroom en spiegels, is de parel in de kroon van de Praagse cafe cultuur en één van de beste voorbeelden van art-nouveau-stijl in Praag. Een fontein met een uit marmer gebeeldhouwde nimf domineert de korte zijde van de zaal. Obers prachtig in pak met een lange witte voorschoot, serveertrolleys met een uitstalling van gebak en dessert en pianomuziek op de achtergrond; dit is stijlvol koffiedrinken en lunchen in Praag.

Driegangen lunch
Het is moeilijk kiezen: een aardbeien kwark-roompunt, walnootcake met slagroom of Schwarzwald-kersencake. Een echte aanrader is het drie-gangen toeristenmenu: een groentesoepje en daarna een keuze uit typisch Tsjechische hoofdgerechten, goulash, schnitzel of rundvlees in roomsaus, en als dessert vruchtensalade.

Praag_kavarna_obecni_dum_(2)_2.jpg

Rondleiding door het Gemeenschapshuis
Het Obecni Dum is een ontvangsthuis waar representatieve, ontspannings- en sociale activiteiten gecombineerd werden en worden. Bekijk zeker de buitenkant van dit gebouw. De facade is een wirwar van ornamenten, gietijzeren hekwerk en theatrale beelden. Onder het koepeldak is een boog dat de omlijsting vormt voor een symbolisch mozaiek: 'Hulde aan Praag'. Belangrijke Tsjechische kunstenaars werkten mee aan de versieringen van het interieur. Art-nouveau kunstenaar, Alfons Mucha, beschilderde de wanden van de burgemeesterzaal. Obecni Dum kan bezocht worden met een rondleiding.

Adres
Kavarna Obecni Dum
Namesti Republiky 5
Praag 1

Openingstijden
7 per week van 07.30-23.00 uur

foto's Marianne Crone

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.