praag-winterkarelsbrug-praagpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-faro

Arts 'n Coffee

Art 'n Coffee in Praag is een combinatie van kunst en koffie. Hier ben je omringd door Afrikaanse sculpturen, die allemaal te koop zijn en je drinkt geurige koffie. Een ideale plaats om met iemand af te spreken en dan lekker kletsen zonder luide muziek. De Tsjechen gebruiken dit cafe om rustig te internetten, WiFi is gratis, en voor zakenbesprekingen. Ook wordt het gebruikt door leraren die privélessen Tsjechisch of Engels geven. Tsjechische huizen zijn niet geschikt omdat ze te klein zijn en vaak te ver van het centrum.

Praag_art_coffee_2.JPG

Arts 'n Coffee: koffie en kunst
Arts 'n Coffee: hier kom je niet alleen voor de koffie maar ook voor kunstwerken die aan de muur hangen en uitgestald staan. Bestel hier  een lekker ontbijtje of neem alleen koffie met iets erbij, allerlei soorten cake en Tsjechische koffiebroodjes, een sandwich met geitenkaas of een botercroissant. Later op de dag is Art 'n Coffee een uitstekende plek voor een wijntje of een Tsjechisch biertje. Tenslotte, alle kunstwerken komen uit Zimbabwe en zijn te koop, niet goedkoop vanaf €100, maar wel heel mooi en sierlijk.

Arts 'n Coffee en raw food
Arts 'n Coffee is gespecialiseerd in raw food en heeft zes verschillende raw food gebak op de kaart. Het gebak van Arts 'n Coffee bevat geen meel, het deeg bestaat meestal uit gemengde, geweekte noten. De vulling wordt bereid van vers seizoens- of mogelijk bevroren fruit. Alleen natuurlijke suikers worden gebruikt zoals gedroogde vruchten en agave siroop.

Bereikbaarheid en locatie
Arts 'n Coffee ligt in het centrum van Praag, in de passage van de nationale bank, Pasáž České národní banky, aan Na příkopě, een van de gezelligste winkelstraten in de de stad. Stap even binnen bij de Myslbek Shopping Gallery met dertig winkels om een uurtje zoet te brengen. Liever iets cultureels? Breng dan een bezoekje aan het Communisme Museum in dezelfde straat. Hier krijg je een indruk van het dagelijkse leven in het Tsjecho-Slowakije van 1948 tot de val van het IJzeren Gordijn in 1989.


Praag_art_coffee_3.JPG
Adres: Art 'n Coffee, Na prikope 24, Nove Mesto, Praag 1

Openingstijden: Maandag t/m vrijdag 08.00-18.00 uur, Zaterdag en zondag gesloten

Metro lijn A station Mustek of metro lijn B station Republiky

foto's Marianne Crone  

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van Tsjechië. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.