praag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-moldaupraag-winterkarelsbrug-praag

Kattencafe Kavarna Kocici

Let op kattenliefhebbers! Breng een bezoekje aan Kattencafe Kavarna Kocici in Praag in het centrum van Praag. Aai en vertroetel de los rondlopende katten zoveel je wilt, maar houd je aan een paar huisregels: geen slapende kat wakker maken, niet van je bord laten eten (ze mogen wel over je tafeltje lopen) en geen kattenbrood of ander eten voor de katten meebrengen. Ze krijgen genoeg te eten.

Praag_kavarna_kocici.JPG
Eigen naam, maar luisteren niet

Het kattencafe Kavarna Kočičí zit op twee verdiepingen in een historisch huis. Alle katten hebben een naam: Fanfan von Tulipan, Oldrich, Bozena, Vanessa, Barbucha, Skořice, Matylda, Aida. Zoals het een kat betaamt, luisteren ze niet wanneer je ze roept. De katten in dit kattencafe slapen graag en zijn moeilijk aan het spelen te krijgen.

Wenteltrapje
Met een wenteltrapje kom je in de kelderverdieping met prachtige gewelven en gezellig ingericht met zitjes. Let op hoe de katten van boven naar beneden gaan. Ze weigeren de gehele wenteltrap te lopen (niet dat die erg lang is). Ze springen op een buffet en vandaar stappen ze over op de treden halverwege de trap. Het is grappig om te zien dat ALLE katten dit doen.

Niet oppakken
De katten geven er de voorkeur aan om boven te blijven waar mandjes staan om in te slapen. Het nadeel is dat er boven voor de gasten maar een stuk of drie tafeltjes zijn. De katten komen niet zo snel beneden. En wanneer ze dan komen, willen alle gasten graag dat ze op hun tafels en hun stoel komen zitten. De katten zijn duidelijk minder nadrukkelijk aanwezig dan in het Freya Kattencafe. Verder is de huisregel dat de katten niet opgepakt mogen worden, dat is niet zo aantrekkelijk voor kattenliefhebbers.

Eten en drinken
De menukaart is alleen in het Tsjechisch; koffie, thee, soep van de dag, salade en gebak. De taal is geen probleem want de bediening spreekt ook Engels. Je kunt een kat couvert bestellen voor Kč 20 (€ 0,75). Je bijdrage wordt gebruikt voor kattenvoer, kattenbakkorrels etc.

Adres
Kavárna Kočičí
Michalska 3

Openingstijden
7 dagen per week 11.00-20.00 uur.

foto Marianne Crone

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van Tsjechië. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.