praag-winterpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-farokarelsbrug-praag

Koffie en stroopwafels

Maly Amsterdam: coffee, deli & wine. Dat spreekt voor zich. En wanneer je weet dat maly - klein - betekent, weet je precies waar je bent; in een heel gezellig koffiebarretje waar je ook allerlei Nederlandse produkten kunt kopen. Niet in het centrum van Praag, dus niet-toeristisch.

Praag_maly_Amsterdam_1.JPG

Let op: deze zaak is PERMANENT GESLOTEN!

Maly Amsterdam

Maly Amsterdam is in Vinohrady, een chique wijk in Praag met prachtig, vaak met Art Nouveau details versierde huizen. Het is een vrij klein winkeltje met een stuk of twaalf stoelen binnen en in de zomer een viertal buiten. De muren zijn behangen met foto's van Amsterdam; grachten, fietsen en tulpen.

Praag_maly_amsterdam_3.JPG

Eten en drinken

Je komt hier om koffie te drinken en misschien om een klein hapje te eten. De kaart is klein. Eigenlijk hebben ze alleen maar soep van de dag, die in een gezellige pan op een electrisch plaatje staat. Verder zijn er worstjes, omelet en een kaasplankje om uit te kiezen.

Praag_maly_Amsterdam_4.JPG

Nederlandse dingetjes

Overal om je heen, op de planken, aan de muur, op de tafels en de toonbank vind je Nederlandse produkten. Kaas, veel soorten Nederlandse kaas maar ook uit Italie en Frankrijk. En verder Calve pindakaas, rinse appelstroop, De Ruijter chocolade hagel en vlokken, Van Houten cacao en héél véél stroopwafels...

Adres
Maly Amsterdam
Korunni 49
Praag 2, Vinohrady

Openingstijden
Maandag t/m zaterdag 8.30-21.00 uur
Zondag 8.30-15.00 uur

foto's Marianne Crone

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.