praag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-karelsbrug-foto-dennis-farokarelsbrug-praagpraag-moldaupraag-winter

Katten met koffie

In het Kat Cafe in Praag drink je koffie met katten. Je gaat naar Praag voor de sfeervolle Oude Stad, de weelderige architectuur en het goedkope bier. Cat Lovers opgelet! Wist je dat Praag ook een eldorado is voor poezenliefhebbers? De stad telt maar liefst drie poezencafe's. Hier is de kat koning. Ze lopen vrij rond, zitten op stoelen, liggen op tafels en wensen geknuffeld te worden. Katten met koffie; een echte aanrader in Praag!

Let op: KAT CAFE FREYA IS PERMANENT GESLOTEN!
Kavarna Kocici, Michalska 3, is een kattencafe dat wel open is.

Kat cafe in Praag
Drink koffie met katten! Wanneer je een liefhebber bent van geurige koffie, warme chocolademelk, bijzondere thee, zelfgemaakt gebak, spinnende en ravottende poezen en je het geen probleem vindt om met kattenharen op je kleding naar huis te gaan, breng dan een uurtje door in Kockafe Freya in Praag.†Zodra je binnen komt, word je verwelkomt door een of meer poezen die niets liever willen dan aangehaald worden. Nox, Muffin, Marie Terezie, Brita, Belinka, Borivoj en Oliver hebben allemaal hun eigen verhaal.††
Praag_kat_cafe_praag.JPG

Katten met een eigen verhaal
Borivoj werd op straat gevonden vlak voor het Kat Cafe. Hij leek rustig maar eenmaal gesetteld, werd hij een van de gangmakers. Oliver springt meteen op schoot en wenst geaaid te worden. Belinka slaapt het liefst in de vensterbank en is gesteld op rust. Brita komt uit het asiel en wil graag op tafel liggen. Nox wil het liefst spelen en achter een balletje aanrennen. Maar pas op! Want hij proeft graag een stukje van het gebak of een neemt een likje van de koffiemelk.

Praag_kat_cafe_praag_2.JPG

De meeste poezen komen uit een opvangcentrum en zijn uitgezocht op geaardheid en hun sociale vaardigheden. Dubbele ingangsdeuren zorgen ervoor dat de poezen niet kunnen ontsnappen. Een net zorgt ervoor dat de katten niet in het keukentje kunnen komen.

Adres
Kockafe Freya
Bořivojova 43
Praag, Zizkov

Openingstijden
7 dagen per week van 11.00-20.00 uur.

Openbaar vervoer
Tram 5, 9, 26 halte Olsanske namestŪ

Nog meer katten om te aaien en te vertroetelen vind je in KavŠrna Kocici, Michalska 3.

foto's Marianne Crone † †

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van TsjechiŽ. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.