karelsbrug-praagpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-winter

Koffie, taartjes en ijs

Koffie drink je in het winkelcentrum Flora bij Ovocny Svetozor, een begrip in Praag. Hier drink je de lekkerste koffie, eet je het lekkerste ijs, de heerlijkste gebakjes en de smakelijkste chlebicky - boterhammetjes bestreken met roomkaas en belegd met plakjes salami of ham met een augurkje en een partje ei. Je komt hier niet voor de chic - plastic bestek en borden, ook de koffie zit een plastic bekertje. Je komt hier omdat de gebakjes zo onweerstaanbaar zijn en de prijzen laag.

Praag_ovocny_svetozor_(1).JPG


Koffie drinken in een winkelcentrum
Koffie drinken in een winkelcentrum? Winkelcentrum Atrium Flora is een uitstekend plekje om even op adem te komen van het shoppen in Praag. Hier komen buurtbewoners en weinig toeristen. Cukrarna Ovocny is een combinatie van patisserie, ijssalon en café. Ovocny Svetozor staat bekend om zijn ijscoupes: heerlijke smaken mango, kersenmunt, walnoot, vanille, citroen en nog veel meer om je smaakpapillen te prikkelen.

Ovocny Svetozor en gebak
Bovendien zijn hun traditionele Tsjechische gebakjes even verleidelijk: 'vetrnik', soesjesgebak gevuld met vanillecrème en gegarneerd met vanillesuikerglazuur, of 'laskonkas', kokosschuimgebak, samen met een zoet romig chocolademengsel. Als je geen zoetekauw bent, kies dan voor chlebicky, open sandwiches met zachte kaas- of aardappelsalade en belegd met dun gesneden ham, gepekelde komkommer, plakjes gekookt ei, bieslook en peterselie.

Ovocny Svetozor en ijs
Wat je zeker moet proberen wanneer je in Praag bent, is de Tsjechische ijscoupe, 'pohar' in het Tsjechisch. Drie bolletjes ijs naar keuze met daabij vers fruit en een enorme dot slagroom en bestrooid met chocoladevlokken, noten, zoete saus en een wafeltje. Soms worstelet het personeel met Engels, maar dat hoeft geen probleem te zijn. Je hoeft alleen maar te wijzen en je krijgt wat je wil.

Bereikbaarheid en locatie
Ovocny Svetozor vind je in het Atrium Flora winkelcentrum op de vierde verdieping op de Food Court afdeling tegenover KFC, met prachtig uitzicht over de brede Vinohradska straat. In het centrum vind je Ovocny Svetozor in de Svetozor-passage, Vodickova straat 39. Vlakbij Florenc internationaal busstation is nog een Ovocny Svetozor, Sokolovska 22 in de wijk Karlin en veel rustiger dan het cafe in de Svetozor passage. Het filiaal in Karlin heeft als thema: London. Er staat een rode telefooncel, en aan de muur decoraties van Londense dubbeldekkers.

Adres: Ovocny Svetozor, Winkelcentrum Atrium Flora, Vierde verdieping, Vinohradska 151, Praag 3

Openbaar vervoer: Metro lijn A station Flora,  tram 5, 10, 16 halte Flora

Openingstijden: maandag t/m vrijdag 08.30-21.30 uur, zaterdag 09.00-21.30 uur, zondag 10.00-21.30 uur.

foto Marianne Crone

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.