praag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-winterkarelsbrug-praagpraag-karelsbrug-foto-dennis-faro

Koffiehuis Kavarna Slagr

Wanneer je in koffiehuis Kavarna Slagr, spreek uit 'schlager', binnenkomt, is het meteen duidelijk wat de ambiance in dit cafe in Praag is. Alles lijkt op een klassiek Weens koffiehuis maar met een Praag-Tsjechisch tintje en moderner. Een koffiehuis is een instelling waar de tijd vergaat. Waar schrijvers en kunstenaars hun stamtafel hadden en waar eindeloos gediscusieerd werd. Kavarna Slagr is een modernere variant. Buurtbewoners komen hier voor de koffie en om hun krantje te lezen. Taalstudenten ontmoeten hier hun leraar die onder genot van een kopje koffie een uurtje lesgeeft.

Praag_kavarna_slagr.JPG

Koffiehuis Kavarna Slagr
Koffiehuis kavarna Slagr: sfeervolle muziek en wanneer je beter luistert, Duitstalige schlagers en Weense walsen klinken als achtergrondmuziek door ouderwetse luidsprekers – je hoort de kleine tikjes op de grammofoonplaat. Een klein trapje leidt naar de tussenverdieping. Zacht licht, retro meubels, diepe fauteuils, comfortabele zitbanken, lage tafels en schemerlampen zorgen voor een jaren 1920 gevoel.

Praag_cafe_slagr_praag_3.jpg

Koffie en thee
Je komt in Kavarna Slagr voor de koffie – Turkse koffie met cardamom, zeelieden koffie met rum, kersenkoffie met slagroom of Weense koffie geserveerd in een hoog glas met een flinke dot slagroom en er is uiteraard ook gewoon espresso en cappuccino. Theeliefhebbers kunnen kiezen uit veel soorten thee van Ceylon en Assam tot muntthee met honing. Neem daarbij worteltjecake of een van de andere soorten gebak – zo groot dat je gemakkelijk de volgende maaltijd kunt overslaan.

Praag_cafe_slagr_praag_2.jpg

Conclusie
Alhoewel Koffiehuis Kavarna Slagr niet in het centrum van Praag ligt, is dit koffiehuis zeker een bezoekje waard – rustgevende sfeer, uitstekende koffie en heerlijk gebak, Van 10.00-14.00 uur kun je hier ook ontbijten of brunchen met vaste menuutjes van heel simpel, voor €1,50 heb je croissants met honing, tot de uitgebreidste en ook de duurste voor nog geen €5, met Tsjechische worstjes, roerei en bacon.

Adres
Kavarna Slagr
Francouzská 72
Praag 2

Openingstijden
Dagelijks van 10.00-22.00 uur
Gratis WiFi

Openbaar vervoer
Tram 4 of 22 halte Krymska

foto Marianne Crone

Praag_cafe_slagr_praag_1.jpg

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.