karelsbrug-praagpraag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-winter

Cafe Louvre: koffietraditie sinds 1902

Cafe Louvre is een ouderwets koffiehuis in Praag, een historische hotspot. Dit vooroorlogse cafe herinnert aan de Praagse en Weense koffiehuiscultuur. Dit was de ontmoetingsplaats van de intellectuelen in Praag, van Kafka, Brod en hun vrienden. Ook Einstein was een van de† beroemde bezoekers.

Louvre is niet alleen een cafe waar je koffie komt drinken en misschien iets eet, het is ook een van de vele bezienswaardigheden die je in Praag gezien moet hebben. Zelfs wanneer je niet wakker ligt van Art Deco stijl, zal het prachtige interieur met hoge plafonds en retro kroonluchters je bekoren, of ga naar een van de nevenzalen voor een spelletje biljart.

Praag_Cafe_Louvre_Praag.jpg

Cafe Louvre voor koffie en lunch

Cafe Louvre is 's morgens een geliefde plaats voor een kopje koffie met iets erbij. Tijdens de lunch wordt Louvre druk bezocht door zakenlui, kantoorpersoneel, studenten en toeristen die hier komen voor het dagmenu met vaste (lage) prijs.

's Middags is het tijd voor deftige dames die thee komen drinken. 's Avonds is Cafe Louvre het domein van liefhebbers van de Tsjechische keuken. Praagse ham vooraf, gevolgd door rundergoulash met broodknoedels en wie nog een plekje overheeft, neemt als dessert flinterdunne pannenkoekjes met zure room en besprenkeld met suiker en kaneel.

Cafe Louvre oud-nieuwe glorie
Cafe Louvre opende in 1902 en hoewel tegenwoordig in een nieuwer jasje gestoken ademt het nog steeds de sfeer van het vroegere koffiehuis zoals dat ook in Wenen bekend is. In 1948 hebben de communisten dit cafe restaurant gesloten omdat het in hun ogen 'bourgeois' was.

In 1992 heropende het en bloeit als nooit tevoren. De salon met het biljart waar je ook internationale kranten leest met een kopje koffie en gebak uit de eigen banketbakkerij, de eetzaal waar je een tafeltje aan het raam moet bemachtigen voor een prachtig uitzicht over de Narodni straat: Cafe Louvre voor koffie en lunch is een aanrader!

Praag_Cafe_Louvre_in_Praag.jpg

Bereikbaarheid en locatie
Cafe Louvre is centraal gelegen in het Nove Mesto district van Praag, dichtbij de Moldau en het Nationaal theater en niet ver van het Wenceslasplein. Schuin tegenover Louvre is Kavarna Slavia, een ander beroemd cafe waar je de sfeer van het oude koffiehuis nog proeft.

Adres: Cafe Louvre, Narodni 22, Praag 1

Openingstijden: maandag t/m vrijdag 08.00-23.30 uur, zaterdag en zondag 09.00-23.00 uur
Metro Mustek (lijn A en B) of Narodni Trida (lijn B), tram 22 halte Narodni trida

foto's Wiki Commons

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.