praag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-winterkarelsbrug-praagpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-moldau

Koffie en gratis WiFi

Koffie en gratis WiFi in Famagusta Cafe in Praag: hier voel je je thuis! Hier kun je uren doorbrengen met één kopje koffie. Hier kun je relaxen, studeren of uren zitten whatsappen. In deze bistro-cafe staat lekker en voordelig eten hoog in het vaandel. Dit rookvrije café heeft veel weg van een grote huiskamer met gezellige hoekjes. Een boekenkast gevuld met Tsjechische literatuur is een blikvanger. Blader door een van de boeken vol foto’s van prachtige plaatsen in Tsjechië. Famagusta is een goed bewaard geheim in Praag.

Praag_literarni-kavarna-praag.JPG LET OP: FAMAGUSTA CAFE IS PERMANENT GESLOTEN!

Koffie en gratis WiFi
Café Famagusta, Literarni Kavarna, koffie en gratis WiFi daarom komen hier vooral studenten koffie of thee drinken met hun studieboek of laptop erbij. In Literarni Kavarna heerst een serene rust, de ideale plek om even bij te komen van dwalen door Praag. De Tsjechische radio staat aan, brengt muziek onderbroken met onbegrijpelijke nieuwsflarden.

Vijftien soorten koffie
Cafe Famagusta, literair cafe, niet aleen voor koffie en gratis WiFi maar ook omdat dit cafe vijftien soorten koffie schenkt van espresso tot XXXL studentenkoffie, zo groot dat je erin kunt rond zwemmen. Niet alleen koffie prijkt op het menu, ook thee, grog, punch en in de winter warme wijn.

Heb je een beetje trek? Neem dan een stuk honinggebak, chocoladetaart of appelstrudel. Liever iets hartigs? Voor minder dan 1 euro heb je een tosti met ham en kaas. En er zijn ook smoothies, salades en sandwiches. Een echte aanrader is de huisgemaakte limonade, de wraps, burritos en quesadilla. Cafe Famagusta is een juweeltje!

Bereikbaarheid en locatie
Cafe Famagusta, Literarni Kavarna, ligt heel dichtbij het Karelsplein, Karlovo Namesti, in de wijk Nove Mesto en het grootste plein in Praag. De eyecatcher op het plein is de felgele gevel van het nieuwe stadhuis, niet zo heel nieuw want het werd gebouwd tussen 1348 en 1418.

In de buurt
In de buurt is de Cyrillus en Methodiuskerk, in de Resslova straat. Deze kerk speelde een verzetsrol in de Tweede Wereldoorlog. Hier verschuilden zeven soldaten zich na de moord op Reinhard Heydrich, ook wel de Slager van Praag genoemd. In de crypte van de kerk is een kleine expositie die het verhaal vertelt.

Adres: Cafe Famagusta, Literarni Kavarna, Vysehradska 53, Praag (tegenover Dientzenhofer kerk)

Openingstijden: maandag t/m vrijdag 09.00-19.00 uur, zaterdag en zondag gesloten

Metro lijn B Karlova Namesti

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van Tsjechië. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.