karelsbrug-praagpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-winterpraag-moldau

Koffie met een communistisch tintje

Een koffiehuis in Praag met een communistisch tintje is een prima plekje om na het winkelen en sightseeing weer op krachten te komen. Cafe Nona is precies wat je zoekt. Dit cafe ligt centraal in de wijk Nove Mesto aan Narodni Trida, een drukke winkelstraat. Wanneer je tegen twaalven trek krijgt in een schuimige cappuccino is het soms moeilijk om een geschikt cafe te vinden. Cafe's zijn er genoeg maar de Tsjechen beginnen vroeg aan hun lunch, soms al om half twaalf. De tafels staan gedekt en veel plaatsjes zijn al bezet. Alhoewel je natuurlijk alleen koffie kunt bestellen, is dat een beetje raar op deze tijd van de dag.

Praag_cafe_nona_nova_scena_praag.jpg

Koffiehuis in Praag met een vleugje nostalgie

Cafe Nona is sober ingericht met een communistisch tintje. Neem plaats bij het raam. Dat is extra aantrekkelijk voor tramliefhebbers want vanaf hier kun je goed de bekabeling op het dak van de trams zien. Lees een krantje of leen een van de boeken uit de boekenkastjes als je je Tsjechisch wilt oefenen.

Cafe's met alleen koffie en iets erbij zijn tamelijk zeldzaam in Praag. Cafe Nona is er een waar je op alle tijden van de dag terecht kunt zonder een volledige maaltijd te bestellen. Sterker nog dat hebben ze niet eens, alleen kleine hapjes en gebak. Cafe Nona is in de foyer van het theater Nova Scena, bekend om de Laterna Magika voorstellingen waarin film en dans met elkaar verweven zijn. Loop even naar de overkant van de straat om het gebouw in al zijn glorie te zien.

Praag_cafe_nona_praag.jpg

Cafe Nona: ideaal om te studeren
Praag is de thuisbasis van een groeiend aantal studenten, maar ook freelancers die vaak op zoek zijn naar een rustige plek om te werken. Neem je laptop mee, wifi is aanwezig en Café Nona is een inspirerende omgeving om te werken terwijl je geniet van koffie of huisgemaakte limonade. Beloon jezelf met een glas wijn als je laat doorwerkt en kijk hoe de theaterbezoekers vertrekken om de avondvoorstelling bij te wonen.

Praag_cafe_nona_praag_nova_scena.jpg

Bereikbaarheid en locatie
Cafe Nona is op de eerste verdieping van het theater Nova Scena naast het Nationaal Theater. Schuin tegenover Nona is cafe Slavia, een van de bekendste Praagse cafe's in de Weense koffiehuis traditie. Dit was het koffiehuis waar tijdens het communistische regime de dissidenten bijeen kwamen.

Adres: Cafe Nona, Narodni Trida 4, Nove Mesto, Praag
Openingstijden: maandag – vrijdag 10.00-23.00 uur en zaterdag en zondag 11.00 – 23.00 uur

foto's Marianne Crone

Lees verder:
Nationaal Theater en No
va Scena

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.