praag-winterpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-karelsbrug-foto-dennis-farokarelsbrug-praagpraag-moldau

Cukrarna Saint Tropez voor koffie en gebak

Schuin tegenover de Marie-Victoriekerk met het Kindje Jezus van Praag vind je een typisch Praagse bakker met tafeltjes waar je Douwe Egberts koffie kunt drinken. Kies uit het enorme assortiment cake, gebak en andere lekkernijen. Neem een tafeltje bij het raam en geniet van het uitzicht. Een uitstekende plek om even uit te rusten wanneer je de wijk Mala Strana aan het verkennen bent. Deze bakkerswinkel met cafe is niet speciaal voor toeristen, zoals veel andere cafe's in deze wijk. Je betaalt hier dan ook Tsjechische prijzen en geen toeristenprijs. Een extra bonus is dat al het gebak zonder voedingsadditieven is bereid.

Praag_chlebicky-praag.jpgBakkerswinkel met koffie
Drink in deze typisch Tsjechische bakkerswinkel een geurig kopje koffie en neem er een gebakje met of zonder slagroom bij. Of heb je misschien meer trek in iets hartigs? Heel lekker en typisch Tsjechisch zijn chlebicky of te wel, boterhammetjes. Maar niet zomaar boterhammen Ė rijk belegde boterhammetjes. Wit brood bestreken met zachte roomkaas of aardappelsalade en dan bedekt met opgerolde plakjes ham of salami, augurk, ei en reepjes paprika. Heel lekker maar moeilijk te eten omdat het beleg er makkelijk afvalt.

Coffee to go
Neem je aankoop mee naar Petrinheuvel aan de overkant van de straat. Kies een bankje in de zon voor een picknick al fresco. Geen mooi weer? Drink dan een kopje koffie met wat erbij in het cafe gedeelte van Michelska kavŠrna. Wat dacht je van appelstrudel of palacinky, flinterdunne pannenkoekjes, gevuld met warme bosvruchten en een dot slagroom. Liever iets hartigs? Pannenkoekjes met ham en kaas zijn vullend en lekker. Tot slot een kopje Piazza d'Oro en je voelt je helemaal thuis, want dit is gewoon Douwe Egberts koffie.

Bereikbaarheid en locatie
Patisserie Saint Tropez is gevestigd in de wijk Mala Strana aan een drukke, vrij smalle weg met tram. Vlakbij is het muziekmuseum en de Maria Victoriakerk. Een uitstekend lunchadres in deze buurt is Ferdinanda met eigen bier uit de eigen microbrouwerij. Vraag naar het lunchmenu wanneer je Tsjech wilt zijn met de Tsjechen.

Adres: Patisserie Saint Tropez, Karmelitska 20, Praag 1

Openbaar vervoer: metro station Malostranska dan 10 minuten lopen of overstappen op tram 22 naar de halte Ujzed.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van TsjechiŽ. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.