praag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-winterkarelsbrug-praagpraag-moldau

Joe heeft de lekkerste koffie in Praag

Niet langer Joe Cafe maar tegenwoordig McQueen Cafe. Wanneer je vaker in Praag bent geweest, komt Kava Kava Kava je ook bekend voor. Drie namen voor hetzelfde adres. Namen veranderen, de kwaliteit blijft.  Koffie in Praag. Kan dat wel in de bierstad van Europa? Als je genoeg hebt van Tsjechisch bier en verlangt naar een pittig kopje koffie, dan serveert McQueen de lekkerste koffie in Praag. Hier drink je niet alleen de heerlijkste koffie maar ook het beste bier.

Praag_cafe-mcqueen-prague.jpg McQueen cafe en koffiehuis
Verscholen op een binnenplaatsje bij de Narodni straat, vind je McQueen cafe, een populair koffiehuis in Praag. Ze schenken heerlijke, geurige 100% Arabica koffie. Oorspronkelijk heette dit koffieparadijs Kava Kava Kava (3x koffie). De zaak werd opgericht door een Tsjechisch echtpaar dat na 27 jaar in Canada te hebben gewoond, terugkeerde naar Praag.

In het voorjaar van 2012 nam Joe Cafe dit koffiehuis over en zette de traditie van lekkere koffie voort. Onlangs is de naam opnieuw veranderd in McQueen Cafe. Grote kans dat alle tafeltjes vol zijn want McQueen Cafe is populair. Schuif aan bij een van de anderen. Dat is heel normaal in Praag. 

McQueen voor de lekkere trek 
Praag_praag-kava-cafe.jpgEen beetje honger? Bestel bij je latte of cappuccino een vers geroosterde bagel, dik besmeerd met bieslookroomkaas, of heb je liever worteltjescake of bananenbrood? En wat dacht je van choco muffins? Alles is vers. Alles is even lekker en kiezen is moeilijk. Maar je kunt elke dag tijdens je weekendje Praag terugkomen. Wat let je?

Wil je even whatsappen met het thuisfront? Dat kan ook want er is gratis WiFi. Mocht je helemaal geen koffieliefhebber zijn, McQueen Cafe serveert ook romige milkshakes.  McQueen Cafe heeft niet alleen de lekkerste koffie in Praag, maar ook het beste bier, Pilsner Urquell 12°.

Bereikbaarheid en locatie
McQueen Cafe is gevestigd in de Platyz passage. De ingang is onopvallend en heel makkelijk om voorbij te lopen. De ingang is een ronde poort die deel uitmaakt van het gebouw op Narodni 37. De passage ligt in het blok tussen de straten Perlova en Na Perstyne. Het is aan de rechterkant wanneer je richting Nationaal Theater loopt.

Adres: McQueen Cafe, Pasaz Platyz, Narodni straat 37, Praag 1, Nove Mesto
Openbaar vervoer: Metro lijn B, station Narodni Trida
Openingstijden: maandag t/m vrijdag 08.30 – 21.00 uur, zaterdag en zondag 10.00-21.00 uur

fotoverantwoording Marianne Crone 

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.