praag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-winterpraag-karelsbrug-foto-dennis-farokarelsbrug-praag

IJssalon Crème de la Crème ook voor vegan en glutenvrij ijs

IJssalon Crème de la Crème ook voor vegan en glutenvrij ijs! Je hebt ijs en ijs en ijs. Maar wat is nou het beste ijs? IJssalon Crème de la Crème in het centrum van Praag staat hoog op de lijst en is zeker de beste wat betreft vegan ijs en een van de weinige ijssalons in Praag met vegan ijs. Soms is de rij wachtenden lang, toch is het zeker de moeite waard om aan te sluiten want de bediening gaat snel.

Praag_creme_de_la_creme.JPG

Crème de la Crème
Midden in Praag vlakbij het Oudestadsplein vind je Crème de la Crème; een betere locatie is er niet! Dit is een traditionele ijssalon; een grote toonbank met zoveel smaken ijs dat je wel keer op keer moet terugkomen om ze allemaal te proeven. Tafeltjes langs de muur en foto's van Doris Day aan de wand. Het interieur is fleurig in de kleurschakering rood-wit. Een kast vol boeken, helaas veel in het Tsjechisch, maar ook een paar mooie fotoboeken van Praag. Je hoeft je geen seconde te vervelen.

Zoveel smaken!
Hoorntjes, sorbets of coupes, waar je maar trek in hebt. Hier vind je ijs volgens Italiaans recept bereid van uitsluitend natuurlijke ingrediënten. Malaga, lavendel, kokosnoot, stracciatella, caramel, walnoot, hazelnoot, pure chocola met caramel, om maar een paar smaken te noemen. Extra lekker zijn Oreo koekjes, zoute caramel en zoute pinda's, alsof een engeltje je tong streelt!

Vegan en glutenvrij ijs
Het vegan ijs vind je niet in de koelvitrine. Je moet er speciaal om vragen. Je hebt een keuze uit zeven smaken, allemaal even verleidelijk: malaga, caramel, hazelnoot, walnoot, zoute pinda's, pistachio en pure chocola. Op de menukaart staat duidelijk vermeld of het gerecht geschikt is voor veganisten en of het geschikt is voor een gluten- of melkvrij dieet.

Koffie, wijn en pannenkoekjes
Een Italiaanse ijssalon schenkt natuurlijk ook Italiaanse koffie, geurig en sterk. Liever iets sterkers? Franse wijn en Tsjechisch bier en héél lekker is een coupe met wodka en citroenijs of chocolade-ijs met Grand marnier. En dan zijn er hartige en zoete pannenkoekjes. Een echte aanrader is die met spinazie, ei en tonijn – om je vingers bij af te likken...

Adres
Crème de la Crème
Husova 12
Praag

Openingstijden
Maandag t/m zondag 10.00-23.00 uur

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van Tsjechië. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.