praag-moldaupraag-winterpraag-karelsbrug-foto-dennis-farokarelsbrug-praagpraag-karelsbrug-foto-dennis-faro

IJs bij kiosk Marnice

Cafe Marnice is niet hetzelfde als kiosk Marnice. Het cafe is een 'tourist trap', Kiosk Marnice niet. Dus wanneer je over de Karelsbrug in Praag loopt en je plotseling vreselijke trek hebt in ijs en eigenlijk ook iets wil eten. Maar je hebt geen zin om toeristenprijzen te betalen. Dan ga je even langs bij Kiosk Marnice. Het is een beetje moeilijk om te vinden, want deze kiosk staat niet op, maar onder de Karelsbrug.

Praag_kiosk_Marnice_ijs_1.jpg

Trek in ijs

Je loopt op de Karelsbrug in de richting van Mala Strana, op weg naar de Praagse Burcht en het enige waaraan je kunt denken is ijs. Op de Karelsbrug vind je alleen maar souvenirstalletjes en helemaal niets om te eten. Wanneer je rechtdoor loopt kom je in de Mostecka straat vol met eetgelegenheden. Maar hoe dichter bij de brug hoe hoger de prijzen.†

Kiosk Marnice†
Kiosk Marnice is de plaats die je zoekt. Ze hebben ijs, weliswaar softijs en geen zelfgemaakt Italiaans ijs. Maar je kunt hier ook een echte Praagse specialiteit proeven; gegrilde worstjes, lekker met een grote lik mosterd. Hot dog is er ook wanneer je meer van knakworst houdt. Op koude dagen neem je er warme chocolademelk bij. Liever iets met alcohol? Svarak, GlŁhwein, smaakt er uitstekend bij en eigenlijk ook bij het ijs.

Praag_kiosk_Marnice_ijs_2.jpg

Cafe Marnice
Cafe Marnice: perfecte lokatie maar een tourist trap! Wanneer je er een maaltijd bestelt valt het wel mee en is het wel een beetje te duur. Maar, oh wee, wanneer je alleen iets wilt drinken. Je krijgt een plaats toegewezen in het midden† (met kleine ongemakkelijke tafels en stoelen) ook wanneer er voldoende plek aan het raam is. Je komt hier niet alleen om iets te eten maar zeker ook voor het mooie uitzicht op de Duivelstroom, een zijarm van de Moldau.

Wanneer je niet iets wil eten, duurt het eindeloos voordat je bediend wordt. Een onplezierige bijkomstigheid is dat je alleen cash kunt betalen. Iets dat je niet kunt weten omdat dit nergens vermeld wordt. Euro's worden geaccepteerd maar de wisselkoers is bijzonder ongunstig. Op de menukaart staan voornamelijk eenvoudige gerechten uit de Tsjechische keuken. De prijzen zijn aan de hoge kant. Kijk goed de rekening na of de prijzen kloppen met de prijzen vermeld op de kaart.

Bereikbaarheid en locatie
Kiosk Marnice ligt pal onder de Karelsbrug aan de rechterkant wanneer je in de richting Mala Strana loopt. Kijk ook even naar het schilderachtige riviertje; de Duivelstroom waar in de Middeleeuwen vrouwen werden verdronken van wie men vermoedde dat ze heksen waren.

Adres: Kiosk Marnice, Na Kampe 8a, Praag

Openingstijden: 7 dagen per week 10.00-22.00 uur

foto's Marianne Crone

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van TsjechiŽ. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.